Sursa :: Pixabay
Scoici simple și crocante, pane și prăjite
Nimic nu are mai mult gustul unei vacanțe la mare decât scoicile pane și prăjite. Ușor de preparat, dar și gourmet, această rețetă oferă scoici proaspete ușor pane și aurii, cu un exterior crocant și un interior suculent. Sunt perfecte ca fel principal de mâncare pentru a fi servite cu sos pentru scufundare, cartofi prăjiți și salată sau ca aperitiv pentru a da startul oricărei mese cu fructe de mare.
Ingrediente
- 16 Scoici proaspete mari
- 1 ceașcă De făină integrală
- 2 ouă
- 1 ceașcă de pesmet
- Sare și piper negru după gust
- 1⁄2 ceașcă De ulei vegetal pentru prăjire
- Felii de lămâie și pătrunjel pentru servire
Ultimele broșuri
Procedura
Clătiți scoicile și uscați-le cu un prosop de hârtie.
Se condimentează făina cu sare și piper.
Se tăvălește fiecare scoică în făină condimentată, apoi se trece în ouăle bătute. După aceea, se tăvălesc scoicile în pesmet până când sunt acoperite complet.
Într-o tigaie mare, încălziți uleiul vegetal la foc mediu-mare.
Odată ce uleiul este încins, adăugați cu grijă scoicile în tigaie. Gătiți-le timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte sau până când devin aurii. Nu uitați să nu supraaglomerăm tigaia; faceți prăjirea în loturi dacă este necesar.
Folosiți o lingură cu fantă pentru a transfera scoicile prăjite pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a scurge excesul de ulei.
Serviți scoicile pane și prăjite fierbinți, garnisite cu felii de lămâie și pătrunjel proaspăt.