Sirop de păpădie, natural și sănătos!
Transformați florile de păpădie într-un sirop dulce și aromat cu această rețetă simplă și sănătoasă. Siropul de păpădie este ideal pentru a fi folosit în cocktail-uri, băuturi răcoritoare, sosuri și deserturi!
Ingrediente
- 2 căni flori de păpădie
- 4 căni apă
- 4 căni zahăr
- 1⁄4 cană suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Spălați bine florile de păpădie și lăsați-le să se usuce.
Puneți florile de păpădie și apa într-un vas și lăsați-le să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 20 de minute.
Scoateți vasul de pe foc și lăsați amestecul să se răcească. Folosind o sită sau tifon, strecurați lichidul în alt vas.
Adăugați zahărul și sucul de lămâie la lichidul strecurat și amestecați bine.
Puneți vasul pe foc și lăsați amestecul să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 45 de minute sau până când siropul are o consistență groasă și lipicioasă.
Îndepărtați vasul de pe foc și lăsați siropul să se răcească înainte de a-l pune în sticle. Siropul de păpădie se poate păstra în frigider timp de câteva luni.