Sursa :: jstankiewiczwitek from Getty Images
Sirop de Papadie
Siropul de papadie este o băutură delicioasă și sănătoasă pe care o putem pregăti acasă din flori de papadie. Siropul de papadie este bogat în vitamine și minerale, în special vitamina C și potasiu.
Ingrediente
- 400 ks De flori de papadie
- 1 l Apă
- 1 ks Lămâie
- 1 ks portocală
- 1 kg Zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi ne pregătim toate ingredientele. Curățăm florile de păpădie de părțile verzi, astfel încât siropul să nu fie amar.
Florile de papadie le punem într-o oală mare și le acoperim cu un litru de apă. Adăugăm lămâie și portocală tăiate felii. Lăsăm totul să stea la infuzat timp de 24 de ore.
După 24 de ore de înmuiere, strecurați infuzia de flori. Turnați-o înapoi în oală și adăugați un kilogram de zahăr. Încet, amestecați și aduceți infuzia la fierbere.
Apoi lăsați infuzia să fiarbă ușor aproximativ 60 de minute, până când obținem o consistență de sirop. Nu uitați să amestecați ocazional, astfel încât siropul să nu se ardă.
Turnați siropul fierbinte, încă fierbinte, în sticle sterilizate și închidem. Lăsați să se răcească. Păstrați în frigider și consumați în următoarele 6 luni.