PUBLICITATE

Sursa :: jstankiewiczwitek from Getty Images

Sirop de Papadie

Siropul de papadie este o băutură delicioasă și sănătoasă pe care o putem pregăti acasă din flori de papadie. Siropul de papadie este bogat în vitamine și minerale, în special vitamina C și potasiu.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
20
  • 400 ks De flori de papadie Adăugat la
  • 1 l Apă Adăugat la
  • 1 ks Lămâie Adăugat la
  • 1 ks portocală Adăugat la
  • 1 kg Zahăr Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

120 min.
1. Pasul

Mai întâi ne pregătim toate ingredientele. Curățăm florile de păpădie de părțile verzi, astfel încât siropul să nu fie amar.

2. Pasul

Florile de papadie le punem într-o oală mare și le acoperim cu un litru de apă. Adăugăm lămâie și portocală tăiate felii. Lăsăm totul să stea la infuzat timp de 24 de ore.

3. Pasul

După 24 de ore de înmuiere, strecurați infuzia de flori. Turnați-o înapoi în oală și adăugați un kilogram de zahăr. Încet, amestecați și aduceți infuzia la fierbere.

4. Pasul

Apoi lăsați infuzia să fiarbă ușor aproximativ 60 de minute, până când obținem o consistență de sirop. Nu uitați să amestecați ocazional, astfel încât siropul să nu se ardă.

5. Pasul

Turnați siropul fierbinte, încă fierbinte, în sticle sterilizate și închidem. Lăsați să se răcească. Păstrați în frigider și consumați în următoarele 6 luni.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou