PUBLICITATE

Sursa :: joannawnuk from Canva

Sirop de rimă

Siropul de măceș este un remediu natural pentru răceli, dureri de gât și alte boli virale. Este o sursă excelentă de vitamina C și acționează ca un decongestionant. În plus, gustul său este plăcut și răcoritor, așa că îl puteți folosi ca aditiv natural în ceai sau alte băuturi.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
1
  • 200 g Frunze de rimă Adăugat la
  • 1 l Ape Adăugat la
  • 1 kg Zahăr Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Spălați frunzele de rime și lăsați-le să se usuce.

2. Pasul

Turnați apă într-o oală mare și aduceți-o la fierbere.

3. Pasul

Se pun frunzele de gălbenele în apa clocotită și se fierb timp de aproximativ 10 minute.

4. Pasul

Se ia glazura de pe foc și se lasă să se răcească.

5. Pasul

După ce s-a răcit, se strecoară bulionul într-un alt vas și se adaugă zahărul.

6. Pasul

Se amestecă până când zahărul se dizolvă complet și se lasă să fiarbă încet timp de aproximativ 30 de minute.

7. Pasul

Se toarnă siropul finit, cât este încă fierbinte, în borcane sterilizate și se sigilează.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou