Sursa :: joannawnuk from Canva
Sirop de rimă
Siropul de măceș este un remediu natural pentru răceli, dureri de gât și alte boli virale. Este o sursă excelentă de vitamina C și acționează ca un decongestionant. În plus, gustul său este plăcut și răcoritor, așa că îl puteți folosi ca aditiv natural în ceai sau alte băuturi.
Ingrediente
- 200 g Frunze de rimă
- 1 l Ape
- 1 kg Zahăr
Ultimele broșuri
Procedura
Spălați frunzele de rime și lăsați-le să se usuce.
Turnați apă într-o oală mare și aduceți-o la fierbere.
Se pun frunzele de gălbenele în apa clocotită și se fierb timp de aproximativ 10 minute.
Se ia glazura de pe foc și se lasă să se răcească.
După ce s-a răcit, se strecoară bulionul într-un alt vas și se adaugă zahărul.
Se amestecă până când zahărul se dizolvă complet și se lasă să fiarbă încet timp de aproximativ 30 de minute.
Se toarnă siropul finit, cât este încă fierbinte, în borcane sterilizate și se sigilează.