Sirop de soc fiert
La noi acasă, ne bucurăm de siropuri casnice tot anul. Pe primul loc este siropul de soc, iar pe locul doi se află siropul de mentă și cel de tei, pe care le pregătesc în același mod ca și pe cel de soc. Încercați, siropul este răcoritor și ideal pentru zilele de vară. 🌞
Ingrediente
- 44 Flori de soc
- 4 kg zahăr cristal
- 4 ks lămâie
- 400 gr acid citric
- 6 l apă
Ultimele broșuri
Procedura
Florile de soc le punem într-o oală mare. Spălăm bine lămâile și le tăiem în felii subțiri. Le adăugăm la flori și turnăm apă fiartă și răcită. Acoperim cu un capac și lăsăm să se infuzeze timp de 24 de ore.
A doua zi, trecem decoctul de soc printr-un tifon/panza si stoarcem bine socul cu lămâile. Adăugăm acid citric și zahăr cristal la apa de soc storsă.
Aducem siropul de bază la fierbere la foc moderat, amestecând continuu, și lăsăm să fiarbă timp de 10-15 minute. Acel miros minunat va umple întregul apartament.
Turnăm siropul încă fierbinte în sticle, pe care le închidem, le înfășurăm într-o pătură și le lăsăm să se răcească. Din această porție rezultă aproximativ 7 litri de sirop.