Sursa :: grafvision from Getty Images
Sos de ardei iute dulce
Sosul de ardei iute dulce este unul dintre adaosurile mele preferate la masă. Îmi place cel mai mult cu fâșii de pui la cuptor sau ca sos pentru rulouri de primăvară. Această rețetă este foarte simplă
Ingrediente
- 3 Cuișoare Usturoi
- 1 bucată Ardei
- 100 g Zahăr
- 50 ml Oțet de orez
- 1 Lingura Săruri
- 1 Lingura Chilli
- 100 ml Ape
- 2 Linguri Amidon de porumb
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a curăța și a toca fin usturoiul și ardeii. Apoi, amestecați-le într-un blender până la omogenizare.
Apoi combinați acest amestec, zahărul, oțetul de orez, sarea, pudra de chili și apa într-o cratiță. Se aduce la fierbere și se fierbe timp de aproximativ 5 minute.
Apoi se adaugă amidonul de porumb dizolvat în 2 linguri de apă. Acesta este trucul meu preferat pentru a îngroșa sosul și a-i da consistența potrivită. Nu uitați să amestecați constant pentru ca sosul să nu se ardă.
Apoi se mai fierbe încă 5 minute până când sosul se îngroașă. Apoi îl puteți lăsa să se răcească și îl puteți păstra într-un borcan sterilizat.