Sursa :: konfikkonfik from Getty Images
Sos de portocale
Rețetă de sos de portocale care merge bine cu mâncăruri din carne sau pește.
Ingrediente
- 2 bucată Portocale
- 1⁄2 căni Zahăr
- 1⁄4 căni Ape
- 2 linguri Unt
- Sare pentru asezonare
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi pregătiți portocalele. Spălați portocalele, îndepărtați coaja și apoi tăiați-le în bucăți mici. Este important să păstrați sucul care scapă atunci când le tăiați. Acest suc va da sosului un plus de aromă de portocale.
Apoi se dizolvă încet zahărul în apa din cratiță pentru a crea un sirop. Când zahărul s-a dizolvat complet, adăugați bucățile de portocale în amestec. Se fierbe sosul la foc mediu timp de aproximativ 15 minute sau până când este suficient de gros.
Când sosul este gata (poate părea încă puțin lichid, dar se va îngroșa pe măsură ce se răcește), adăugați untul și puțină sare. Untul va da sosului o textură cremoasă, iar sarea va echilibra perfect dulceața sosului. Și asta este tot! Sosul dvs. este gata să îl serviți cu carnea sau friptura de pește preferată.