Sursa :: EzumeImages from Getty Images
Supa Bisque de creveți
Bisque este o supă franceză clasică, preparată cu creveți și este adesea servită ca aperitiv. Această supă groasă, cremoasă și bogată în arome, în care aromele fructelor de mare sunt frumos conservate, este cu adevărat o experiență gastronomică!
Ingrediente
- 1 kg Creveți
- 1 The Onion
- 2 Morcovi
- 2 Cuișoare Usturoi
- 50 g Unt
- 2 Linguri Piure de roșii
- 11⁄2 l Ape
- 2 Ramuri Pătrunjel
- 2 Linguri Făină netedă
- 200 ml Cremă de gătit
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Curățați creveții și îndepărtați capetele și corpurile. Puneți capetele și corpurile deoparte și puneți creveții la frigider.
Se topește untul într-o tigaie și apoi se adaugă ceapa, morcovii și usturoiul. Se lasă să se rumenească.
Adăugați capetele și corpurile creveților și prăjiți până când devin roz.
Adăugați piureul de roșii și mai prăjiți câteva minute.
Se adaugă apă și se fierbe timp de 30 de minute la foc mic.
După 30 de minute, strecurați bulionul și păstrați-l deoparte.
Se adaugă făina în tigaie și se amestecă din nou.
Se toarnă încet bulionul în tigaie și se amestecă. Rezultatul ar trebui să fie un amestec foarte gros.
Se adaugă crema de gătit, se adaugă creveții și se asezonează cu sare și piper.