:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/1eVihZkZd5p0AZWPhcZk/a17dc0720943be90708201732c32b8.jpeg)
Sursa :: ildipapp from Canva
Supa de mazăre din mazăre uscată
Rețetă pentru o supă delicată și cremoasă de mazăre făcută din mazăre galbenă uscată.
Ingrediente
- 500 g Mazăre uscată
- 1 bucată The Onion
- 3 cuișoare Usturoi
- 2 bucată Morcovi
- 1 bucată Pătrunjel
- 100 g Slănină afumată
- 11⁄2 l Ape
- sare
- Piper negru
Ultimele broșuri
Procedura
Puneți mazărea într-o cratiță mare, acoperiți-o cu apă și lăsați-o la înmuiat peste noapte. Mazărea înmuiată se gătește mai repede și este mai ușor de digerat.
A doua zi, turnați apa și clătiți mazărea. Puneți-o din nou în oală, acoperiți-o cu 1,5 l de apă și începeți să o gătiți.
Între timp, se prăjește ceapa tocată într-o tigaie, iar mai apoi se adaugă usturoiul tocat fin și baconul. Se lasă să se prăjească scurt.
Adăugați acest amestec în oala cu mazăre. Adăugați morcovii și pătrunjelul tocat.
Se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 1 oră, până când mazărea este complet fragedă. Adăugați apă dacă este necesar.
Dacă dorim o supă omogenă, în acest moment o putem mixa cu un blender de imersie.
Se asezonează cu sare și piper și se lasă să fiarbă la foc mic pentru a combina aromele.