PUBLICITATE

Sursa :: ildipapp from Canva

Supa de mazăre din mazăre uscată

Rețetă pentru o supă delicată și cremoasă de mazăre făcută din mazăre galbenă uscată.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 500 g Mazăre uscată Adăugat la
  • 1 bucată The Onion Adăugat la
  • 3 cuișoare Usturoi Adăugat la
  • 2 bucată Morcovi Adăugat la
  • 1 bucată Pătrunjel Adăugat la
  • 100 g Slănină afumată Adăugat la
  • 112 l Ape Adăugat la
  • sare Adăugat la
  • Piper negru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

90 min.
1. Pasul

Puneți mazărea într-o cratiță mare, acoperiți-o cu apă și lăsați-o la înmuiat peste noapte. Mazărea înmuiată se gătește mai repede și este mai ușor de digerat.

2. Pasul

A doua zi, turnați apa și clătiți mazărea. Puneți-o din nou în oală, acoperiți-o cu 1,5 l de apă și începeți să o gătiți.

3. Pasul

Între timp, se prăjește ceapa tocată într-o tigaie, iar mai apoi se adaugă usturoiul tocat fin și baconul. Se lasă să se prăjească scurt.

4. Pasul

Adăugați acest amestec în oala cu mazăre. Adăugați morcovii și pătrunjelul tocat.

5. Pasul

Se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 1 oră, până când mazărea este complet fragedă. Adăugați apă dacă este necesar.

6. Pasul

Dacă dorim o supă omogenă, în acest moment o putem mixa cu un blender de imersie.

7. Pasul

Se asezonează cu sare și piper și se lasă să fiarbă la foc mic pentru a combina aromele.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou