Sursa :: Pixabay : TYNZA
Supa de varză de casă de casă
Nimic nu este mai bun decât o supă de varză caldă și aromată în zilele reci de iarnă. Această rețetă este o rețetă tradițională de familie pe care am făcut-o de nenumărate ori. Are întotdeauna un gust sățios și satisfăcător și este chiar vegetariană. Presărată cu puțin chimen, este un deliciu gastronomic!
Ingrediente
- 500 Gram varză murată
- 200 Gram Cartofi
- 1 ceapă
- 2 căței de usturoi
- 1 Lingură de ceai Paprika pulbere
- 1 Lingură de ceai Mărgăritar
- 1 l bulion de legume
- 2 Tablespoon ulei
- sare și piper după gust
- Semințe de chimen pentru presărare
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a găti supa de varză, se curăță cartofii și se taie în cuburi mici. Este important ca bucățile să fie tăiate uniform și nu prea mari, pentru a se găti rapid.
Se curăță și se taie mărunt ceapa și usturoiul. Când tai ceapa, mie îmi place să las rădăcina, astfel încât ceapa să rămână unită când o tai și lacrimile să rămână afară.
Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește ceapa și usturoiul până când devin translucide. Este important să nu folosiți un foc prea mare aici, pentru a nu se arde.
Apoi, se adaugă varza și se prăjește puțin. Recomandarea mea personală aici este să folosiți o varză de înaltă calitate, de preferință făcută în casă sau de la un măcelar local.
Apoi, se adaugă cartofii și condimentele și se amestecă totul bine.
Se adaugă stocul de legume și se aduce totul la fierbere. Apoi reduceți focul și fierbeți supa timp de aproximativ 30 de minute, până când cartofii sunt moi. Ar trebui să amestecați supa din când în când în această fază pentru a preveni arderea ei.
Se condimentează supa de varză cu sare și piper după gust și se servește presărată cu semințe de chimen. Atenție însă la sare, varza murată este deja sărată.