Sursa :: tekinturkdogan by Getty Images
Tartă cu ceapă din tava vegetariană opțională
Această specialitate delicioasă este o preferată a familiei de mulți ani și este adesea preparată toamna. Delicioasa prăjitură alsaciană cu ceapă poate fi opțional vegetariană, dacă omiteți baconul. Trucul special al acestei rețete este smântâna, care îi conferă prăjiturii cremozitatea perfectă.
Ingrediente
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 1 Cubul drojdie
- 1 Linguriță sare
- 250 ml apă călduță
Pentru topping:
- 1 kg Ceapă mare sau mai multe
- 200 g bacon
- 4 ouă
- 200 g Smântână acră
- Sare, piper Nucșoară
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a face aluatul pentru rețeta de tartă cu ceapă, puneți mai întâi făina într-un bol. Se face o fântână în mijloc, se fărâmițează drojdia în ea și se frământă un aluat neted cu sare și apă călduță. Se adaugă un praf de sare și se frământă bine. Se lasă aluatul să crească, acoperit, într-un loc cald, timp de aproximativ 1 oră, până când crește vizibil în dimensiuni.
Între timp, pentru garnitură, se curăță ceapa și se taie în inele fine. Se taie baconul (dacă se folosește) în cuburi mici. Prăjiți-le pe amândouă împreună într-o tigaie mare până când ceapa devine translucidă.
Reduceți focul și bateți ouăle cu smântâna. Se asezonează cu sare, piper și un vârf de cuțit de nucșoară. Se toarnă peste conținutul tigăii și se amestecă bine. Întindeți uniform peste aluat.
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Coaceți prăjitura cu ceapă în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 35-40 de minute, până când suprafața este aurie. Dacă suprafața se rumenește prea repede, prăjitura poate fi acoperită cu o folie de aluminiu.
Scoateți tarta de ceapă terminată din cuptor în tavă și lăsați-o să se răcească puțin înainte de a o tăia în bucăți. Acesta este cel mai bun mod pentru ca aromele să se combine.