PUBLICITATE
Tocanita de dovleac cu carne de vita

Tocanita de dovleac cu carne de vita

Tocanita de dovleac este un fel de mancare clasic, perfect pentru un pranz de duminica, pe care il puteti savura in orice perioada a anului. Adaugand galuste stropite cu sucul de carne, acest pranz va evoca amintiri din copilarie.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
6
  • 300 g carne de vită Adăugat la
  • 2 bucată The Onion Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • Zeamă mărunțită Adăugat la
  • piper roșu măcinat Adăugat la
  • 1 bucată dovleac Adăugat la
  • 500 ml lapte Adăugat la
  • 2 ks frunză de dafin Adăugat la
  • ulei vegetal Adăugat la
  • mărar proaspăt Adăugat la
  • 200 ml cremă de gătit Adăugat la
  • făină simplă specială Adăugat la
  • oțet Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Mai întâi am tăiat carnea de vită în cuburi. Am prăjit două cepe până devin sticloase în ulei și am adăugat carnea. Am lăsat-o să se încingă bine, am adăugat sare, piper negru măcinat, chimion măcinat și ardei roșu măcinat și am turnat aproximativ 3 dl de apă peste toate. Am lăsat-o să stea acoperită. Uneori adaugam mai multă apă, ne place cu mult sos. Acesta se îngroașă frumos, așa că nu trebuie să fie îngroșat cu nimic.

Tocanita de dovleac cu carne de vita - pasul de preparare 1
2. Pasul

Până când carnea s-a gătit până a devenit moale, am curățat un dovleac mare și l-am dat pe răzătoare. L-am prăjit puțin în ulei, l-am sărat, l-am acoperit cu lapte și am adăugat 2 foi de dafin.

Tocanita de dovleac cu carne de vita - pasul de preparare 1
3. Pasul

Dupa ce a fiert aproximativ 15 minute, am adaugat o mana de marar tocat, zahar dupa gust si smantana pentru gatit. Dupa experiente neplacute cu coagularea, adaug otet sau suc de lamaie doar dupa ce am luat oala de pe foc. Se serveste cu galuste sau eventual cu cartofi fierti. Pofta buna 😋

Tocanita de dovleac cu carne de vita - pasul de preparare 1

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou