Tocanita de dovleac cu carne de vita
Tocanita de dovleac este un fel de mancare clasic, perfect pentru un pranz de duminica, pe care il puteti savura in orice perioada a anului. Adaugand galuste stropite cu sucul de carne, acest pranz va evoca amintiri din copilarie.
Ingrediente
- 300 g carne de vită
- 2 bucată The Onion
- sare și piper
- Zeamă mărunțită
- piper roșu măcinat
- 1 bucată dovleac
- 500 ml lapte
- 2 ks frunză de dafin
- ulei vegetal
- mărar proaspăt
- 200 ml cremă de gătit
- făină simplă specială
- oțet
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi am tăiat carnea de vită în cuburi. Am prăjit două cepe până devin sticloase în ulei și am adăugat carnea. Am lăsat-o să se încingă bine, am adăugat sare, piper negru măcinat, chimion măcinat și ardei roșu măcinat și am turnat aproximativ 3 dl de apă peste toate. Am lăsat-o să stea acoperită. Uneori adaugam mai multă apă, ne place cu mult sos. Acesta se îngroașă frumos, așa că nu trebuie să fie îngroșat cu nimic.
Până când carnea s-a gătit până a devenit moale, am curățat un dovleac mare și l-am dat pe răzătoare. L-am prăjit puțin în ulei, l-am sărat, l-am acoperit cu lapte și am adăugat 2 foi de dafin.
Dupa ce a fiert aproximativ 15 minute, am adaugat o mana de marar tocat, zahar dupa gust si smantana pentru gatit. Dupa experiente neplacute cu coagularea, adaug otet sau suc de lamaie doar dupa ce am luat oala de pe foc. Se serveste cu galuste sau eventual cu cartofi fierti. Pofta buna 😋