Sursa :: oliwiaziolkowska from Getty Images
Tort cu cireșe și cremă de mascarpone
Acest tort este perfect pentru o varietate de ocazii, nu doar un simplu desert. Am avut mai multe ocazii să îl prepar și de fiecare dată iese perfect. Sper să vă fie de folos experiența și sfaturile mele pentru a-l prepara.
Ingrediente
- 200 g biscuiți digestivi
- 100 g Unt
- 500 g Cireșe
- 250 g Zahăr
- 500 g brânză mascarpone
- 200 ml Cremă
- 2 linguri Gelatină
- 3 linguri Ape
- Cireșe pentru decorare
- gem de cireșe
Ultimele broșuri
Procedura
Fărâmițați biscuiții în firimituri fine. Sfatul meu: este mai ușor să faceți acest lucru folosind un blender.
Se topește untul într-o tigaie, se adaugă biscuiții fărâmițați și se amestecă bine. Se întinde amestecul astfel pregătit pe fundul formei de tort și se presează cu mâna pentru a-l face uniform și ferm. Puneți forma în frigider pentru 30 de minute.
Între timp, pregătiți cireșele. Scurgeți-le de suc și apoi încorporați zahărul. Se fierb la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, până când zahărul se dizolvă. Dați-le deoparte pentru a se răci.
Într-un castron, se amestecă brânza mascarpone cu crema de brânză. Se dizolvă gelatina în apă fierbinte și se adaugă la amestec, amestecând bine pentru a evita formarea de cocoloașe.
Puneți prăjitura în frigider pentru cel puțin 1 oră pentru a permite ca amestecul să se întărească bine.
Se unge crema cu gem de cireșe și se decorează cu cireșe.