PUBLICITATE

Sursa :: Promo_Link from Getty Images

Tort de banane fără ouă

Este o rețetă rapidă și ușoară pe care am adaptat-o pentru întâlnirile de familie. Bananele adaugă o dulceață subtilă prăjiturii și o fac în mod regulat pentru că familia mea o adoră.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
8
  • 3 ks banane coapte Adăugat la
  • 200 g Zahăr brun Adăugat la
  • 75 ml Ulei de măsline Adăugat la
  • 200 g făină Adăugat la
  • 1 lingură Ceai Soda Bicarburi Adăugat la
  • 1 lingură Praf de copt Adăugat la
  • 1 lingură extract de vanilie Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • 50 g Nuci (opțional) Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 °C și ungeți o tavă de copt.

2. Pasul

Se pasează bananele coapte cu o furculiță. Se adaugă zahărul brun, uleiul de măsline și se amestecă bine.

3. Pasul

Se cerne făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și un vârf de cuțit de sare într-un alt bol. Se toarnă apoi toate ingredientele în amestecul de banane, se adaugă extractul de vanilie și se amestecă. Dacă vă plac nucile, puteți să le tocați și să le adăugați în aluat, ceea ce îi va da o crocantă subtilă.

4. Pasul

Se toarnă aluatul în tava pregătită și se coace timp de aproximativ 40 de minute, sau până când partea de sus este fermă și aurie. Așezați deasupra feliile de banane.

5. Pasul

Odată scoasă din cuptor, se lasă prăjitura să se răcească cel puțin 15 minute înainte de a o scoate din formă. Și apoi puteți servi pur și simplu!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou