Sursa :: Promo_Link from Getty Images
Tort de banane fără ouă
Este o rețetă rapidă și ușoară pe care am adaptat-o pentru întâlnirile de familie. Bananele adaugă o dulceață subtilă prăjiturii și o fac în mod regulat pentru că familia mea o adoră.
Ingrediente
- 3 ks banane coapte
- 200 g Zahăr brun
- 75 ml Ulei de măsline
- 200 g făină
- 1 lingură Ceai Soda Bicarburi
- 1 lingură Praf de copt
- 1 lingură extract de vanilie
- un vârf de cuțit de sare
- 50 g Nuci (opțional)
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 °C și ungeți o tavă de copt.
Se pasează bananele coapte cu o furculiță. Se adaugă zahărul brun, uleiul de măsline și se amestecă bine.
Se cerne făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și un vârf de cuțit de sare într-un alt bol. Se toarnă apoi toate ingredientele în amestecul de banane, se adaugă extractul de vanilie și se amestecă. Dacă vă plac nucile, puteți să le tocați și să le adăugați în aluat, ceea ce îi va da o crocantă subtilă.
Se toarnă aluatul în tava pregătită și se coace timp de aproximativ 40 de minute, sau până când partea de sus este fermă și aurie. Așezați deasupra feliile de banane.
Odată scoasă din cuptor, se lasă prăjitura să se răcească cel puțin 15 minute înainte de a o scoate din formă. Și apoi puteți servi pur și simplu!