PUBLICITATE
Sursa :: Pixabay: u_4n2wc65j
Tort de banane
Aceasta este o tortă de banane simplă, dar minunată, care poate fi preparată pentru orice ocazie. Gustul de banane și vanilie se face perfect armonios, iar prepararea este simplă și rapidă.
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
8
Paste
- 200 g făină
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- 1 Bucată ou
- 1 pachet Praf de copt
Umplutura
- 4 Bucată banană
- 200 g zahăr
- 1 pachet zahăr vanilat
- 300 ml Smântână tare
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
90 min.
1. Pasul
Preîncălzirea cuptorului la 180 °C.
2. Pasul
Într-un bol, amestecați făina, zahărul, praful de copt, apoi adăugați oul și untul. Framântați până obțineți un aluat uniform.
3. Pasul
Intindeți aluatul și puneți-l într-o formă de tort, apoi coaceți-l timp de 15 minute.
4. Pasul
Pentru umplutura, amestecăm bananele, zahărul, zahărul vanilat și smântâna.
5. Pasul
Turnăm umplutura peste aluatul deja copt și lăsăm să se coacă încă 35-40 de minute sau până când umplutura se consolidează.
6. Pasul
Lăsați tortul să se răcească, apoi tăiați-l și serviți-l.