Sursa :: kuba61 from Getty Images
Tort de ciocolată cu spanac
Un tort ingenios și decorat cu fructe.
Ingrediente
Aluat:
- 250 g De spanac proaspăt pentru bebeluși
- 300 g făină autogresată
- 150 g zahăr granulat
- 180 ml ulei
- 3 ks ou
- 1 ks praf de copt
- 1⁄2 ks Coajă de lămâie
- 1 ro suc de lămâie
Cremă:
- 500 g mascarpone
- 400 g smântână pentru frișcă
- 130 g zahăr de cofetărie
- suc de lămâie
Altele:
- Grăsime
- făină grosieră
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 170 °C.
Tăiați spanacul în bucăți mai mici și amestecați-l cu 80 g de ulei până devine neted.
În bol, puneți 3 ouă cu zahăr și bateți.
Se adaugă treptat 100 ml de ulei, spanacul amestecat, coaja și sucul de lămâie.
Adăugați făina amestecată cu praful de copt. Framântați aluatul.
Ștergeți forma de tort și presărați-o cu făină brută.
Introducem aluatul în formă și coacem aproximativ 50 de minute.
Amestecă într-un bol cu un mixer zahărul și mascarpone, adaugă smântână pentru frișcă și bate până se întărește, asezonează cu suc de lămâie.
Vom tăia tortul răcit în 3 părți și vom unge fiecare dintre ele cu cremă.
Aliniem partea de sus a tortului și sfărâmăm partea tăiată.
Se unge tortul cu cremă.
Acoperim partea de sus a tortului și părțile laterale cu ciocolată rasă.
Decoreaza varful tortului cu fructe.