PUBLICITATE

Sursa :: kuba61 from Getty Images

Tort de ciocolată cu spanac

Un tort ingenios și decorat cu fructe.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Aluat:

  • 250 g De spanac proaspăt pentru bebeluși Adăugat la
  • 300 g făină autogresată Adăugat la
  • 150 g zahăr granulat Adăugat la
  • 180 ml ulei Adăugat la
  • 3 ks ou Adăugat la
  • 1 ks praf de copt Adăugat la
  • 12 ks Coajă de lămâie Adăugat la
  • 1 ro suc de lămâie Adăugat la

Cremă:

  • 500 g mascarpone Adăugat la
  • 400 g smântână pentru frișcă Adăugat la
  • 130 g zahăr de cofetărie Adăugat la
  • suc de lămâie Adăugat la

Altele:

  • Grăsime Adăugat la
  • făină grosieră Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

180 min.
1. Pasul

Preîncălziți cuptorul la 170 °C.

2. Pasul

Tăiați spanacul în bucăți mai mici și amestecați-l cu 80 g de ulei până devine neted.

3. Pasul

În bol, puneți 3 ouă cu zahăr și bateți.

4. Pasul

Se adaugă treptat 100 ml de ulei, spanacul amestecat, coaja și sucul de lămâie.

5. Pasul

Adăugați făina amestecată cu praful de copt. Framântați aluatul.

6. Pasul

Ștergeți forma de tort și presărați-o cu făină brută.

7. Pasul

Introducem aluatul în formă și coacem aproximativ 50 de minute.

8. Pasul

Amestecă într-un bol cu un mixer zahărul și mascarpone, adaugă smântână pentru frișcă și bate până se întărește, asezonează cu suc de lămâie.

9. Pasul

Vom tăia tortul răcit în 3 părți și vom unge fiecare dintre ele cu cremă.

10. Pasul

Aliniem partea de sus a tortului și sfărâmăm partea tăiată.

11. Pasul

Se unge tortul cu cremă.

12. Pasul

Acoperim partea de sus a tortului și părțile laterale cu ciocolată rasă.

13. Pasul

Decoreaza varful tortului cu fructe.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou