Tort de mac fără gluten
O rețetă sănătoasă de tort de mac cu glazură de lămâie, fără gluten, pe care o va iubi toată lumea.
Ingrediente
Des
- 200 g Făină fără gluten
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- 1 ks ou
- 1 ks zahăr vanilat
Conținut
- 200 g Instrumente
- 100 g zahăr
- 200 ml lapte
Glazură de lămâie
- 2 ks lămâie
- 100 g zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180°C. Într-un bol, amestecați făina fără gluten, zahărul, zahărul vanilat și untul tăiat în bucăți. Adăugați oul și amestecați aluatul.
Rulați adesea și puneți într-o formă unsă. Coaceți timp de 10 minute într-un cuptor preîncălzit.
Între timp, pregătiți umplutura. Amestecați macul cu zahăr și lapte și aduceți la fierbere pe foc mediu. Fierbeți timp de 10 minute, apoi lăsați deoparte și lăsați să se răcească.
După răcirea aluatului, întindeți uniform umplutura și coaceți timp de 20 de minute suplimentare.
În timp ce se coace prăjitura, pregătiți glazura de lămâie. Stoarceți lămâile și amestecați-le cu zahăr pudră.
Lasati prajitura sa se raceasca complet, apoi picurati-o cu glazura de lamaie. Pofta buna!