Tort de morcovi cu cremă de brânză
Dulciuri de morcovi-portocale cu cremă de brânză
Ingrediente
CORP formă rotundă de 15 cm
- 75 g Morcov ras pe raza mica
- 80 g unt înmuiat
- 90 g zahăr cristal
- Făină integrală de speltă
- 11⁄2 linguriță praf de copt
- 80 ml Suc de portocale
- 1 ro Coaja de portocală
- 1 ks ou
CREMA DE BRANZA
- 125 g Brânză de vaci fină
- 100 g Ricotta
- făină simplă specială
- 2 PL zahăr de cofetărie
- 50 g ciocolată albă
- 25 ml Suc de portocale
- Un pic Coaja de portocală
- 1 bucată ou
STRAT DE CIOCOLATĂ
- 150 g ciocolată albă
- 50 ml smântână pentru frișcă
Ultimele broșuri
Procedura
CORP: Prima battiamo il burro con lo zucchero e poi con l'uovo.
Apoi adăugăm ingredientele uscate și, în final, amestecăm morcovul și sucul de portocale cu o spatulă.
Se formează un aluat dens, pe care îl împărțim în 2 părți egale (îmi ies în total 520g, adică 260g fiecare).
Punem jumătate de aluat într-o formă unsă, ne nivelăm cu o lingură, a doua jumătate o aplicăm pe hârtia de copt astfel încât să desenăm forma pe ea, pentru a crea o placă de dimensiuni egale, care va fi deasupra cremei (mai degrabă un pic mai mare decât mai mic).Ambele părți ale cozonacului le vom coace.180°C/aproximativ 15 min
CREMĂ DE BRÂNZĂ: Amestecăm totul împreună, turnăm crema finisată pe aluatul pre-copt în formă. Am așeza al doilea blat copt peste cremă și îndepărtăm hârtia de copt de pe acesta. Bagăm la cuptor. 140°C/60 min. Dupa coacere, lăsam plăcinta în cuptorul închis și oprim pentru încă o oră, apoi lăsăm să se răcească cu ușa cuptorului întredeschisă. Pe tarta răcită putem turna un strat de ciocolată și o punem la frigider pentru câteva ore. Ideal peste noapte. Tarta trebuie păstrată ideal într-un recipient în frigider, pentru a rămâne moale.
STRUATURĂ DE CIOCOLATĂ: Turnăm smântână fierbinte pe ciocolată și o lăsăm să se topească. Turnăm stratul preparat pe tort și îl punem în frigider peste noapte.