PUBLICITATE

Sursa :: photosimysia from Getty Images

Tort de morcovi cu smântână

Rețetă pentru tort de morcovi delicios cu smântână. Smântâna adaugă un contrast acru savuros la această prăjitură tradițională, care completează perfect dulceața morcovilor.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
10
  • 2 ks Morcovi Adăugat la
  • 300 g făină Adăugat la
  • 250 g Zahăr Adăugat la
  • 1 bal Praf de copt Adăugat la
  • 12 linguri Săruri Adăugat la
  • 200 ml Uleiuri Adăugat la
  • 4 ks ouă Adăugat la
  • 1 lingură extract de vanilie Adăugat la
  • 200 ml Smântână acră Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

75 min.
1. Pasul

Mai întâi, pregătiți forma pentru prăjitura bundt. Ungeți-o și presărați-o cu făină.

2. Pasul

Apoi amestecați într-un castron făina, zahărul, praful de copt și sarea.

3. Pasul

Într-un alt castron, se amestecă uleiul, ouăle, extractul de vanilie și la final se adaugă treptat morcovii rași.

4. Pasul

Acum adăugați amestecul uscat în castronul cu morcovi și adăugați smântâna, amestecând constant. Dacă doriți ca prăjitura să fie foarte fină, aveți grijă să nu o amestecați prea mult.

5. Pasul

Se toarnă aluatul în forma pregătită și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 50-60 de minute.

6. Pasul

La final, se lasă prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din formă. Acest lucru este important deoarece, dacă îl scoateți prea repede, se poate desface.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou