Sursa :: photosimysia from Getty Images
Tort de morcovi cu smântână
Rețetă pentru tort de morcovi delicios cu smântână. Smântâna adaugă un contrast acru savuros la această prăjitură tradițională, care completează perfect dulceața morcovilor.
Ingrediente
- 2 ks Morcovi
- 300 g făină
- 250 g Zahăr
- 1 bal Praf de copt
- 1⁄2 linguri Săruri
- 200 ml Uleiuri
- 4 ks ouă
- 1 lingură extract de vanilie
- 200 ml Smântână acră
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi, pregătiți forma pentru prăjitura bundt. Ungeți-o și presărați-o cu făină.
Apoi amestecați într-un castron făina, zahărul, praful de copt și sarea.
Într-un alt castron, se amestecă uleiul, ouăle, extractul de vanilie și la final se adaugă treptat morcovii rași.
Acum adăugați amestecul uscat în castronul cu morcovi și adăugați smântâna, amestecând constant. Dacă doriți ca prăjitura să fie foarte fină, aveți grijă să nu o amestecați prea mult.
Se toarnă aluatul în forma pregătită și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 50-60 de minute.
La final, se lasă prăjitura să se răcească înainte de a o scoate din formă. Acest lucru este important deoarece, dacă îl scoateți prea repede, se poate desface.