Sursa :: didoi from Getty Images
Tort de sfeclă roșie
O prăjitură delicioasă care este coaptă din sfeclă roșie cu cremă de mascarpone.
Ingrediente
Pe drum:
- 500 g Sfeclă roșie
- 200 g Zahăr
- 200 ml Ulei de floarea-soarelui
- 2 ks ouă
- 250 g Făină simplă
- 11⁄2 linguri Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
Pentru cremă:
- 100 g mascarpone
- 100 g Smântână acră
- 50 g zahăr de cofetărie
- 1 ks Zahăr vanilat
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi se curăță sfecla roșie. Radeți-o pe o răzătoare grosieră. Apoi amestecați-o cu zahărul și lăsați-o să se odihnească un timp. Apoi adăugați uleiul și ouăle și amestecați bine.
Într-un alt bol, se amestecă făina, zahărul vanilat, praful de copt și sarea.
Se adaugă apoi ingredientele uscate la sfeclă și se amestecă totul bine pentru a se obține un aluat.
Se umple o formă de tort unsă și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 °C timp de aproximativ o oră.
Între timp, se pregătește umplutura. Se bate mascarpone, se adaugă celelalte ingrediente și se amestecă bine.
Când prăjitura este gata și s-a răcit puțin, se taie în două.
Se unge cu cremă și se presară cu zahăr pudră.
Se servește cu frișcă și cu fructele preferate.