Tortă neprăjita cu smântână acră
Tortă neprăjita cu smântână acră. Această deliciozitate simplă poate fi îmbunătățită și pregătită în diferite moduri și arome. Este ideală când nu vrei să petreci ore în bucătărie, să faci prăjituri, dar în același timp ai pofta de ceva proaspăt, dulce sau te aștepți să ai vizitatori.
Ingrediente
Ingrediente
- 200 g biscuiți lungi
- 250 g Biscuiți rotunzi
- 1 konzerva Portocale
Cremă
- 750 g smântână acră
- 500 g Brânză de vaci moale
- 200 g iaurt alb
- 2 pachete Zahăr vanilat
- 60 g zahăr de cofetărie
Glazura de portocale
- 500 ml suc de portocale
- 1 Pachet Cojoc de aur (pulbere)
- 2 ro Miere
Ultimele broșuri
Procedura
Amestecăm toate ingredientele pentru cremă. Tăiem portocalele din conservă în bucăți mai mici. Așezăm biscuiții rotunzi la baza formei. Îi stropim cu sucul din conservă și adăugăm un strat de cremă. În jurul marginii așezăm biscuiți lungi. Peste cremă suprapunem din nou biscuiți. Adăugăm jumătate din portocale și iarăși din cremă. Adăugăm din nou un strat de biscuiți și cealaltă jumătate de portocale. Întindem restul de cremă pe partea de sus. Punem la frigider.
Într-un pic de suc (aproximativ 150ml) amestecăm grâul de aur. Împreună cu mierea și restul de suc, turnăm în oală și fierbem, amestecând constant până se îngroașă. Lăsăm să se răcească puțin. Apoi turnăm peste tortul pregătit și îl lăsăm să se întărească în frigider, ideal peste noapte.