Sursa :: Pixabay: anialaurman
"Alsacian Choucroute" - carne cu varză murată
În calitate de cetățean care a trecut frontiera germano-franceză, am savurat adesea choucroute în Franța. Am început apoi să prepar acasă acest delicios fel de mâncare tradițională din Alsacia pentru familia și prietenii mei, până când am perfecționat rețeta. Amestecul minunat de varză acră , arome picante și carne de porc consistentă este pur și simplu irezistibil.
Ingrediente
- 1 kg Varză murată, scursă
- 600 g Burtă de porc
- 500 g Cârnați Frankfurter
- 500 g Cartofi
- 2 ceapă
- 3 căței de usturoi
- 2 frunze de dafin
- 4 Cuișoare
- 1 Linguriță Semințe de chimen
- 500 ml bulion de pui
- 250 ml Vin alb (Riesling)
- 2 Tablespoon ulei de floarea-soarelui
- sare și piper
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a pregăti rețeta de choucrute alsacian, trebuie mai întâi să tăiați burta de porc în felii de aproximativ 2 cm grosime. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și cățeii de usturoi. (Sfat: Pentru ca ceapa să fie mai ușor de curățat, lăsați-o în prealabil 15 minute la frigider).
Se încălzește uleiul într-o oală mare și se prăjește burta de porc până când capătă o culoare aurie frumoasă. Este important ca carnea să fie bine rumenită, deoarece acest lucru dă multă savoare.
Acum adăugați ceapa și usturoiul și prăjiți-le scurt până când se înmoaie.
Se adaugă varza scursă, foile de dafin, cuișoarele, semințele de chimen, vinul alb și bulionul de pui. Asezonați cu sare și piper - dar aveți grijă cu sarea, deoarece varza murată este deja sărată!
Se acoperă și se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 1,5 ore. În acest timp, varza va fierbe și va absorbi toate aromele.
Între timp, curățați cartofii de coajă și puneți-i la fiert într-o oală separată până când se înmoaie.
După 1,5 ore, adăugați cârnații în oala cu varza și fierbeți încă 15 minute, până se încălzesc.
Pentru a servi choucroute alsacian, aranjați cartofii și varza pe farfurii și decorați cu cârnați și felii de burtă de porc. Poftă bună!