Sursa :: Vima from Getty Images
Aluat simplu pentru pizza
Vă vom arăta cum să coaceți un aluat de pizza simplu, crocant, dar fraged și aromat.
Ingrediente
- 500 g Făină simplă
- 300 ml Apă călduță
- 1 ambalare Drojdie uscată
- 1 ro Zahăr
- 2 ro Săruri
- 2 ro Ulei de măsline
Ultimele broșuri
Procedura
Se amestecă într-un bol drojdia, zahărul și apa călduță. Se lasă drojdia să acționeze timp de aproximativ 10 minute.
Se pune făina într-un alt castron și se adaugă sarea. Se amestecă totul bine. Apoi adăugați drojdia de început și uleiul la făină și amestecați până când toate ingredientele sunt combinate.
Se transferă aluatul pe o suprafață presărată cu făină și se începe să se frământe timp de aproximativ 10 minute, până când devine neted și elastic. Dacă aluatul devine prea lipicios, adăugați puțină făină.
Când aluatul este gata, se pune din nou în castron, se acoperă cu un prosop și se lasă să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră, până când își dublează volumul.
După ce a crescut, împărțiți aluatul în 4 părți egale și puteți începe să pregătiți pizza după gustul dumneavoastră.