PUBLICITATE

Sursa :: papkin by Getty Images

"Arroz con Pollo" (pui cu orez) - Un fel de mâncare tradițională din America Latină

Arroz con Pollo este o rețetă spaniolă pe care am făcut-o de multe ori și este una dintre preferatele familiei mele. Cu siguranță, amestecul delicios de pui, condimente și orez suculent este cel care face diferența. fiecare porție este o călătorie în America Latină. Așadar, dacă sunteți gata să vă scufundați în bucătăria andaluză, haideți să începem!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 4 Coapse de pui Adăugat la
  • sare și piper după gust Adăugat la
  • 2 Tablespoon ulei de măsline Adăugat la
  • 1 cubulețe ceapă Adăugat la
  • 3 tocat căței de usturoi Adăugat la
  • 1 mic Ardei roșu, tăiat cubulețe Adăugat la
  • 400 g Orez Adăugat la
  • 1 Tablespoon piure de roșii Adăugat la
  • 1 Linguriță Paprika pulbere Adăugat la
  • 1 Linguriță chimen Adăugat la
  • 750 ml bulion de pui Adăugat la
  • 100 g mazăre Adăugat la
  • O legătură de coriandru Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

70 min.
1. Pasul

Pentru a pregăti rețeta "Arroz con pollo", mai întâi se condimentează coapsele de pui cu sare și piper.

2. Pasul

Se încinge uleiul într-o tigaie mare și se prăjesc coapsele de pui până când devin aurii și crocante. Această rumenire este importantă pentru a da coapsei o aromă profundă, așa că nu încercați să săriți peste acest pas.

3. Pasul

Se scoate puiul din tigaie și se dă deoparte. În aceeași tigaie, adăugați ceapa, usturoiul și ardeii și rumeniți-le până se înmoaie.

4. Pasul

Adăugați orezul în tigaie și amestecați până când este bine amestecat cu legumele. Aici începe să se dezvolte aroma delicioasă.

5. Pasul

Adăugați pasta de roșii, paprika și chimenul și amestecați până când orezul este acoperit uniform. Aceste condimente sunt esențiale pentru acest fel de mâncare, așa că nu vă sfiiți când le adăugați.

6. Pasul

Adăugați stocul de pui și amestecați până când totul este bine amestecat.

7. Pasul

Puneți coapsele de pui peste orez, reduceți focul la mic, acoperiți cratița și lăsați să fiarbă la foc mic timp de 20-25 de minute. De altfel, este important să nu amestecați prea des, pentru a nu găti prea mult orezul.

8. Pasul

Acum adăugați mazărea și mai gătiți încă 5-10 minute, până când lichidul a fost absorbit.

9. Pasul

Se presară coriandru proaspăt peste "Arroz con pollo" înainte de servire.

10. Pasul

Această rețetă vă va cufunda în bucătăria bogată și variată a Americii Latine. Este un deliciu simplu, dar delicios. Buen provecho!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou