Sursa :: Erwin Quintana from Pexels
Bagel
Vă puteți începe ziua cu un covrig delicios, îl puteți pregăti pentru micul dejun sau brunch sau pur și simplu îl puteți mânca alături de cafea.
Ingrediente
- 500 g Făină netedă
- 2 linguri Săruri
- 2 linguri Zahăr
- 2 linguri Drojdie uscată
- 300 ml Apă călduță
- 2 Linguri miere
- 1 Linguri Semințe de susan pentru presărare
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron mare, se amestecă făina, sarea, zahărul și drojdia uscată. Adăugați apa călduță și lucrați până obțineți un aluat omogen. Aluatul este un pic mai tare, dar este normal.
Puneți aluatul într-un castron, acoperiți-l cu un prosop de bucătărie și lăsați-l să crească într-un loc cald timp de aproximativ o oră. Aluatul ar trebui să-și fi dublat volumul, dacă nu, lăsați-l să mai crească puțin.
După ce a crescut, se împarte aluatul în opt părți egale. Se modelează fiecare parte într-o minge și se face o gaură în mijloc cu diametrul de aproximativ 3 cm. Așezați covrigii pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și lăsați să crească din nou timp de 15-20 de minute.
Între timp, aduceți apa și mierea la fierbere într-o cratiță. Se pun covrigeii în apa clocotită și se fierb timp de aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Aluatul se va întări și va căpăta o formă fermă pe măsură ce se gătește. Folosesc apa și mierea pentru a da covrigilor culoarea aurie tipică și gustul plăcut. Puneți covrigii înapoi pe foaia de copt.
Se presară covrigii cu semințe de susan, semințe de mac sau sare grunjoasă, în funcție de gustul dumneavoastră. Coaceți în cuptorul preîncălzit la 210°C timp de aproximativ 20 de minute, până când devin aurii. Experiența mea este că la coacere se formează o crustă frumoasă și crocantă.
Apoi lăsați covrigii să se răcească pe un grătar de sârmă. Odată răciți, sunt ideali pentru a fi mâncați imediat. Covrigii răciți sunt ușor de feliat și de întins.