Sursa :: themists from Getty Images
Banane din cuptor
Bananele la cuptor sunt unul dintre dulciurile pe care le pregătesc cu predilecție pentru copiii mei. Aceasta este o rețetă simplă, dar unică, care surprinde prin dulceața și deliciul ei. Foarte recomandată pentru cei care urmează o dietă vegană. Am preparat-o de multe ori și de fiecare dată încântă pe toată lumea, nu doar pe copii.
Ingrediente
- 4 buc banane
- 4 linguri miere
- 2 lingurițe Scorțișoară
- suc de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi setați cuptorul la 180 de grade Celsius și așteptați să se încălzească.
În timp ce cuptorul se încălzește, se decojesc bananele și se taie în două. Eu am tăiat fiecare jumătate pe verticală.
Așezați bananele pregătite pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt.
După ce cuptorul este preîncălzit, se pun bananele înăuntru și se coc timp de 10 minute.
Se scot bananele din cuptor, se presară uniform cu scorțișoară, se acoperă cu miere și se stropesc cu suc de lămâie.
Puneți din nou bananele în cuptor pentru aproximativ 5 minute - până când mierea începe să se caramelizeze ușor.