PUBLICITATE
Bile de carne în sos de ceapă și măr
Îmi place foarte mult această rețetă datorită versatilității sale. O puteți combina cu pâinea sau cu pastele, sau cu un alt acompaniament. Jugează tu 😉
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 1⁄2 kg Carne tocată de vită sau de porc sau mix
- 1 ks Pâine
- Frunză de pătrunjel
- 4 ks Ceapă de mărime medie
- 2 ks Mere
- 1⁄4 l Supă sau bulion
- 250 ml smântână pentru frișcă
- paprika măcinată - dulce
- Sare
- piper negru măcinat
- unt sau ulei
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Chifla (bulă sau corn) o înmuiem în apă, o stoarcem, adăugăm carne tocată, pătrunjel tocat, paprika măcinată, condimente și sare.
2. Pasul
Amestecăm compoziția și formăm bile mici.
3. Pasul
Prăjim chifteluțe în unt până se rumenesc.
4. Pasul
Tăiem ceapa în felii subțiri, merele în cubulețe mici și le prăjim în unt aproximativ 5 minute.
5. Pasul
Apoi adăugăm supa fierbinte împreună cu smântâna pentru frișcă, condimentăm, putem adăuga vegeta sănătoasă și lăsăm să se topească încă câteva minute.
6. Pasul
Servim cu macaroane sau spaghete.