PUBLICITATE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/FRGYJWuTY3CIgU59hol4/654e31d1876f2f3104e3606cfe54e8.jpeg)
Bile de carne în sos de ceapă și măr
Îmi place foarte mult această rețetă datorită versatilității sale. O puteți combina cu pâinea sau cu pastele, sau cu un alt acompaniament. Jugează tu 😉
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 1⁄2 kg Carne tocată de vită sau de porc sau mix
- 1 ks Pâine
- Frunză de pătrunjel
- 4 ks Ceapă de mărime medie
- 2 ks Mere
- 1⁄4 l Supă sau bulion
- 250 ml smântână pentru frișcă
- paprika măcinată - dulce
- Sare
- piper negru măcinat
- unt sau ulei
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
60 min.
1. Pasul
Chifla (bulă sau corn) o înmuiem în apă, o stoarcem, adăugăm carne tocată, pătrunjel tocat, paprika măcinată, condimente și sare.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/FRGYJWuTY3CIgU59hol4/a262f18c68df9994881cb884996966.jpeg)
2. Pasul
Amestecăm compoziția și formăm bile mici.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/FRGYJWuTY3CIgU59hol4/78a56af1dd076cf70995b9117a1bb2.jpeg)
3. Pasul
Prăjim chifteluțe în unt până se rumenesc.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/FRGYJWuTY3CIgU59hol4/f1d11fe81bdc8a1dd3fe44738f50cc.jpeg)
4. Pasul
Tăiem ceapa în felii subțiri, merele în cubulețe mici și le prăjim în unt aproximativ 5 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/FRGYJWuTY3CIgU59hol4/f0e1997f7b5adcd630ad04cb108955.jpeg)
5. Pasul
Apoi adăugăm supa fierbinte împreună cu smântâna pentru frișcă, condimentăm, putem adăuga vegeta sănătoasă și lăsăm să se topească încă câteva minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/FRGYJWuTY3CIgU59hol4/89a2ed5e9fb3521eaa6b885c4837f0.jpeg)
6. Pasul
Servim cu macaroane sau spaghete.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/FRGYJWuTY3CIgU59hol4/5166e0ea7902842d6a401d9413dca1.jpeg)