Brioșă cu coacăze
Nu sunt necesare ustensile de bucătărie suplimentare, doar o cană pe care copiii mei o pot folosi cu ușurință. Și, datorită ingredientelor sănătoase, chiar și mamei mele, preocupată de sănătate, i-a plăcut.
Ingrediente
- 1 cană Făină fină
- O jumătate de cană de zahăr de mesteacăn
- O jumătate de cană de iaurt
- O jumătate de cană de ulei de gătit
- 1 ou
- 1 pachet Praf de copt
- 1 pachet zahăr vanilat
- 1 vârf de cuțit sare
Ultimele broșuri
Procedura
Primul pas este să preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Într-un castron mare, se bat ouăle, se adaugă iaurtul, zahărul de mesteacăn și uleiul de gătit și se amestecă bine. Merită să acordați atenție acestui aspect, deoarece o bază bine amestecată va afecta textura întregii brioșe.
Coacere:
Apoi, adăugați ingredientele uscate - făină, praf de copt, zahăr vanilat și sare - în castron și amestecați până când aluatul nu mai are cocoloașe. Pentru a îndepărta cocoloașele, utilizarea unui bici de mână poate fi foarte utilă.
Puneți aluatul pentru brioșe într-o formă de brioșe, dar dacă nu aveți una acasă, puteți să ungeți cu unt forma de brioșe. Este important să nu umpleți formele până la refuz, deoarece brioșele vor crește pe măsură ce se vor coace.
Puneți brioșele în cuptor și coaceți-le timp de aproximativ 20-25 de minute la 180 de grade.
Decorare: după ce brioșa s-a răcit, o puteți decora după gustul dumneavoastră. De obicei, eu doar presarizez cu zahăr pudră, dar și fructele sau frișca sunt perfecte.