Sursa :: martince2 from Getty Images
Brioșe cu banane
Nu numai că sunt delicioase la micul dejun sau ca o gustare sănătoasă după-amiaza, dar simplitatea preparării lor va cuceri pe toată lumea. În plus, dacă aveți acasă banane prea coapte pe care probabil că nu le-ați pune în iaurt, această rețetă este modul perfect de a le folosi.
Ingrediente
- 2 ks Banane prea coapte
- 150 g Făină netedă
- 100 g Zahăr
- 1 ks ou
- 60 g Unt
- 1 Lingura Praf de copt
- un vârf de cuțit de sare
- 1 Lingura Esență de vanilie
Ultimele broșuri
Procedura
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Într-un castron, se bat ouăle cu zahărul până devin spumoase. Dacă doriți brioșe mai aerisite, încercați să creați cât mai multe bule în ou.
Se adaugă untul topit și bananele amestecate.
Se adaugă făina amestecată cu praful de copt și sarea.
La final, se adaugă esența de vanilie. Aluatul trebuie să fie uniform, dar aveți grijă să îl lăsați un pic mai aspru, cu atât mai pufoase vor fi brioșele.
Se toarnă aluatul în formele pregătite și se coace timp de aproximativ 25 de minute.