PUBLICITATE

Sursa :: Pixabay: Dustytoes

Brioșe rapide și ușoare cu banane

Acestea sunt perfecte ca o gustare la micul dejun sau ca un răsfăț indulgent cu cafeaua de după-amiază.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12
  • 112 căni Făină de toate tipurile Adăugat la
  • 1 ceașcă zahăr Adăugat la
  • 1 lingură praf de copt Adăugat la
  • 12 lingură sare Adăugat la
  • 14 lingură Scorțișoară măcinată (opțional) Adăugat la
  • 3 Banane coapte, pasate Adăugat la
  • 1 ou mare Adăugat la
  • 0.3 ceașcă ulei vegetal Adăugat la
  • 1 lingură extract de vanilie Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Se preîncălzește cuptorul la 185°C (370°F) și se tapetează o formă de brioșe cu hârtie pentru brioșe. Din experiența mea, ungerea ușoară a foliilor împiedică brioșele să se lipească de hârtie.

2. Pasul

Într-un castron mare, combinați făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu, sarea și scorțișoara, dacă se folosește.

3. Pasul

Într-un castron separat, se combină bananele pasate, oul, uleiul și extractul de vanilie. Prefer să folosesc banane prea coapte - cu cât sunt mai închise la culoare și mai pătate, cu atât mai bine, deoarece conferă brioșelor o aromă de banană mai plină.

4. Pasul

Adăugați treptat ingredientele uscate la amestecul de banane și amestecați până când se combină. Cheia aici este să nu amestecați prea mult; doar îndoiți ușor până când nu mai vedeți făină, ceea ce rezultă în brioșe mai moi și mai pufoase.

5. Pasul

Puneți aluatul în forma de brioșe și umpleți fiecare cupă cu aproximativ 2/3. Pentru brioșe de mărime uniformă, vă recomand să folosiți o lingură de înghețată.

6. Pasul

Coaceți timp de 15-18 minute sau până când o scobitoare introdusă în centrul brioșei iese curată. Cuptorul meu are tendința de a se încinge, așa că de obicei verific în jur de 15 minute pentru a evita supracoacerea.

7. Pasul

Se lasă să se răcească în formă timp de 5 minute, apoi se transferă pe un grătar de sârmă pentru a se răci complet. Aceste brioșe sunt la cea mai bună calitate cerească atunci când sunt consumate calde, așa că nu rezistați!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou