Sursa :: UroshPetrovic from Getty Images
Bulion de pește
Stocul de pește pregătit cu grijă este unul dintre principalele fundamente ale bucătăriei.
Ingrediente
- 1 kg Capete și oase de pește
- 2 Linguri Ulei de măsline
- 2 bucată Morcovi
- 2 bucată The Onion
- 1 bucată praz
- sare și piper după gust
- Câteva bile de condimente
- frunză de dafin
- Câteva crenguțe de pătrunjel
Ultimele broșuri
Procedura
Se încălzește uleiul într-o cratiță la foc mediu. Din experiența mea, vă voi recomanda ca oasele de pește să fie bine rumenite înainte de a adăuga legumele. Acest pas ajută la crearea unei arome mai profunde a bulionului.
După ce oasele sunt rumenite, se adaugă morcovii, ceapa și prazul tocate. Va merge ca un ceas pe o masă veche, dar nu vă alarmați, este doar un semn că toate aromele se îmbină.
După zece minute de amestec în oală, se adaugă apă, lăsând să se acopere toate legumele și condimentele. Se asezonează cu sare și piper. Nu uitați să adăugați în acest moment condimentele și frunza de dafin.
Se fierbe la foc mic timp de aproximativ două ore.
După ce bulionul este gata, strecurați-l pentru a scăpa de oase și legume. Astfel veți obține un bulion de pește limpede. Dacă doriți, îl puteți reîmprospăta cu un strop de lămâie.