Sursa :: FB: Varenie je radosť.
Bundt de dovlecel
Un bundt excelent și spongy, care ascunde în sine o legumă sănătoasă și este ideal pentru micul dejun rapid, prânz sau o cafea în după-amiaza. Acest bundt simplu și delicios este rapid de pregătit și cu siguranță va fi preferat chiar și de cel mai tânăr copii.
Ingrediente
- 200 g dovlecei
- 250 g făină simplă specială
- 150 g zahăr
- 1 ks zahăr vanilat
- 1 ks Pudră de copt
- 4 ks ou
- 125 ml ulei
- 1 ks coajă de lămâie
Ultimele broșuri
Procedura
Curățăm dovleacul, îl dăm pe răzătoare și îl lăsăm să stea, astfel încât să-și elibereze apa, pe care apoi o presăm.
Într-un castron, batem ouăle cu zahăr până se formează spumă, adăugăm ulei și continuăm să batem până când obținem o compoziție omogenă și netedă.
Adaugam in amestecul de oua, zahar si ulei dovlecelul ras si amestecam bine totul.
Apoi adăugăm făina netedă amestecată cu praf de copt și coaja de lămâie. Amestecăm bine totul împreună.
Turnăm aluatul în forma de guguluf unsă și presărată cu făină, apoi coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45-60 de minute.
Lasăm checul copt să se răcească și apoi îl putem servi. Poftă bună!