Sursa :: Pixabay: RitaE
Buzunare de mere de casă cu pufuleți de patiserie
Cine nu le iubește, buzunare crocante de mere cu un înveliș crocant de pufuleți? Aceste buzunare de mere făcute în casă sunt un punct culminant absolut și unul dintre preferatele mele personale. Sunt mai ușor de preparat decât crezi și un adevărat deliciu de fiecare dată. Așa că suflecă-ți mânecile și dă-i drumul!
Ingrediente
- 1 Pachet produse de patiserie pufoasă
- 4 Mere
- 40 g zahăr
- 1 linguriță Scorțișoară
- 1 gălbenuș
- 1 lingură apă
- Zahăr pudră pentru presărat
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a prepara rețeta de buzunare de mere cu pufuleți, mai întâi se curăță merele de coajă și de miez și se taie în cuburi mici. Dacă doriți, puteți să le luați la gustare, deoarece cuburile de mere nu trebuie să fie prea mari.
Se amestecă cuburile de mere cu zahărul și scorțișoara într-o cratiță și se fierbe la foc mediu timp de aproximativ 10 minute, până când merele sunt moi și bine fierte. Se amestecă din când în când pentru ca nimic să nu se ardă.
În timp ce merele se fierb la foc mic, se întinde aluatul cu pufuleți și se taie în pătrate aproximativ egale. Nu trebuie să acordați prea multă atenție perfecțiunii: cu cât este mai rustic, cu atât mai bine. Cred că asta face ca buzunarele de mere făcute în casă să fie atât de fermecătoare.
Când merele sunt gata, se întind uniform peste pătratele de foitaj, dar se lasă marginile libere. De asemenea, aveți grijă ca umplutura să nu fie prea mare, altfel buzunarele se vor sparge mai târziu, în timpul coacerii!
Apoi se pliază buzunarele împreună și se presează bine marginile. O furculiță poate fi foarte utilă aici pentru a le închide și a crea un model frumos în același timp.
Se bate gălbenușul de ou cu apa și se ung cu el buzunarele de mere. Acest lucru le conferă o culoare aurie frumoasă la coacere.
Acum coaceți buzunarele cu mere la 200 de grade (căldură de sus/jos) timp de aproximativ 20 de minute, până când se rumenesc.
Se pudrează buzunarele cu mere cu zahăr pudră și se servesc cât sunt calde. Delicios!