Sursa :: Pixabay : adoproducciones
"Caldo verde" tocană portugheză
Caldo Verde este o tocăniță tradițională portugheză care se caracterizează prin simplitate și utilizarea de ingrediente proaspete. Am făcut această rețetă de multe ori și este întotdeauna un deliciu pentru simțuri. Aromele puternice de varză kale și chorizo sunt completate de bunătatea pământească a cartofilor cu castane ruginii pentru a crea un fel de mâncare care este deopotrivă consistent și revigorant.
Ingrediente
- 2 Tablespoon ulei de măsline
- 1 cubulețe ceapă
- 3 tocat căței de usturoi
- 1 mai proaspăt Porumb în bucăți
- 500 g Cartofi roșii, tăiați în cubulețe
- 1 Cârnați (de preferință chorizo), tăiat în felii
- 600 g Varză kale tăiată grosier
- 11⁄2 l bulion de pui
- sare și piper după gust
Ultimele broșuri
Procedura
Pentru a găti tocănița caldo verde, încălziți mai întâi uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și sotați-le până se înmoaie și devin translucide. Se amestecă regulat pentru a vă asigura că nu se arde nimic.
Adăugați cartofii și porumbul dulce și gătiți câteva minute până când se înmoaie ușor. Se amestecă din când în când pentru a vă asigura că cartofii nu se lipesc.
Adăugați chorizo și varza și amestecați bine până când varza începe să se ofilească. Vă recomand să adăugați treptat kale aici, deoarece la început ocupă mult spațiu în oală, dar se prăbușește rapid.
Acum adăugați stocul de pui și aduceți tocănița la fierbere. Apoi reduceți focul și lăsați tocănița să fiarbă la foc mic timp de 30-40 de minute, până când toate ingredientele sunt bine fierte.
Se condimentează supa caldo verde cu sare și piper după gust și se servește. Personal, consider că acest fel de mâncare are un gust și mai bun a doua zi, când aromele au avut timp să se combine bine.