Sursa :: @ user6170755 via Freepik
Cartofi fierți cu ciuperci prăjite
Acesta este un fel de mâncare simplu, dar delicios, care este perfect ca garnitură sau fel principal. Este de asemenea un excelent fel de mâncare vegetarian. Amestecul de ciuperci terestre și cartofi cremoși este pur și simplu irezistibil. Acest fel de mâncare este ușor de făcut și necesită foarte puține ingrediente.
Ingrediente
- 1 kg cartofi fierți cu piele
- 500 Gram Ciuperci proaspete (de exemplu, champignons, hribi)
- 3 Lingură de masă ulei de măsline
- 2 Degetele de la picioare usturoi
- 1 Bucată pătrunjel proaspăt
- 1 Pinch sare
- 1 Pinch piper
Ultimele broșuri
Procedura
Puneți cartofii în coajă într-o oală mare cu multă apă pentru a fierbe. Lăsați să fiarbă la căldură medie timp de 20-25 de minute, până când sunt gata. Scurgeți și puneți deoparte.
Între timp, curățați ciupercile și tăiați-le în felii sau bucăți, după preferințe.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Tăiați usturoiul și prăjiți-l în uleiul de măsline până când își eliberează aroma.
Adăugați ciupercile și prăjiți-le la foc mediu până când devin aurii și moi. Condimentați cu sare și piper.
Tocați pătrunjelul și presărați-l peste ciuperci. Amestecați totul bine.
La final, serviți cartofii fierți cu ciupercile prăjite. Dacă doriți, presărați deasupra puțin pătrunjel proaspăt. Poftă bună!