Sursa :: Gajus via iStockPhotos
Castane din cuptor în 35 de minute
Am mâncat castane pentru prima dată la un târg de Crăciun și de atunci am devenit un mare fan. Am încercat diverse metode de preparare acasă și am descoperit că sunt cel mai crocante și mai suculente în cuptor. Această rețetă este simplă, ai nevoie doar de puțină răbdare, dar rezultatul chiar merită. Noi mâncăm aceste castane la cuptor în fiecare an de Crăciun.
Ingrediente
- 1 kg Castane proaspete
- sare
- apă
Ultimele broșuri
Procedura
Castanele trebuie mai întâi spălate și apoi tăiate în partea curbată. Acesta este un pas important care nu trebuie sărit, altfel se pot sparge în timpul coacerii. Din experiența mea, o tăietură în formă de cruce este cea mai bună, deoarece, de asemenea, este mai ușor de decojit ulterior.
Castanele tăiate felii se pun acum într-un castron. Se adaugă o linguriță de sare pentru fiecare kilogram de castane și se amestecă bine castanele pentru a distribui sarea.
După sărare, castanele se pun la înmuiat în apă timp de aproximativ o jumătate de oră. Această metodă le menține suculente în interior și le împiedică să se usuce în timpul coacerii.
Între timp, preîncălziți cuptorul la 220 grade (căldură de sus și de jos)
Scurgeți castanele și întindeți-le pe o tavă de copt. Ideal ar fi ca acestea să nu fie așezate una peste alta, ci individual și la distanță.
Castanele se dau acum la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Vă recomand să verificați castanele după 20 de minute și să le întoarceți dacă este necesar pentru a vă asigura că se coc uniform.
Scoateți castanele din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le decoji și de a le savura.