Cheesecake cu afine
O altă rețetă de cheesecake. De data aceasta, un cremă cu afine, completată cu glazură de ciocolată
Ingrediente
Corp
- 200 g Prăjitură
- 100 g Unt
Cremă
- 250 g mascarpone
- 500 g Brânză cremoasă
- 200 g Smântână acră
- 2 ks ouă
- 2 ro Faina de spelta fina
- 120 g zahăr pudră
- 150 g De afine congelate, chiar și cu puțin suc
- 1 ambalare zahăr vanilat
Glace
- 100 g Ciocolată cu lapte
- 50 ml Frișcă bătută
Ultimele broșuri
Procedura
În mixer, amestecăm biscuiții. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm din nou. Răspândim acest amestec într-o formă (24cm), pe care am acoperit-o cu hârtie de copt (doar la partea de jos a formei).
Uniformăm biscuiții cu o lingură pe margini și pe fundul formei.
Acest corp poate fi pus pentru moment (10 minute) într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade.
Pentru cremă, amestecăm mascarpone cu brânză de vaci și smântână acră. Adăugăm ouăle pe rând. Adăugăm zahărul și făina și amestecăm.
Într-un alt bol, amestecăm afinele cu un pic de suc împreună cu zahăr vanilat.
Adăugăm mixul de afine la cremă și amestecăm.
Se toarna crema preparata peste baza de biscuiti. Se bate forma de cateva ori pentru a indeparta bulele.
Introducem cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade și coacem aproximativ 50 de minute. Marginile ar trebui să fie rumenite, în centru poate părea încă crud. Nu e o problemă, se va întări în frigider.
După coacere, îl lăsăm să se răcească în cuptorul ușor deschis pentru cel puțin jumătate de oră. Apoi scoatem cheesecake-ul din cuptor și pregătim glazura.
Crema o punem în oală să se încălzească. Într-un castron, rupeți ciocolata și turnați peste ea crema încălzită. Amestecând, obținem glazura de ciocolată, cu care vom acoperi cheesecake-ul.
Așa pregătit, punem tortul în frigider. Cel mai bine peste noapte.