PUBLICITATE
Cheesecake cu afine

Cheesecake cu afine

O altă rețetă de cheesecake. De data aceasta, un cremă cu afine, completată cu glazură de ciocolată

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
12

Corp

  • 200 g Prăjitură Adăugat la
  • 100 g Unt Adăugat la

Cremă

  • 250 g mascarpone Adăugat la
  • 500 g Brânză cremoasă Adăugat la
  • 200 g Smântână acră Adăugat la
  • 2 ks ouă Adăugat la
  • 2 ro Faina de spelta fina Adăugat la
  • 120 g zahăr pudră Adăugat la
  • 150 g De afine congelate, chiar și cu puțin suc Adăugat la
  • 1 ambalare zahăr vanilat Adăugat la

Glace

  • 100 g Ciocolată cu lapte Adăugat la
  • 50 ml Frișcă bătută Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

80 min.
1. Pasul

În mixer, amestecăm biscuiții. Adăugăm untul la temperatura camerei și amestecăm din nou. Răspândim acest amestec într-o formă (24cm), pe care am acoperit-o cu hârtie de copt (doar la partea de jos a formei).

2. Pasul

Uniformăm biscuiții cu o lingură pe margini și pe fundul formei.

3. Pasul

Acest corp poate fi pus pentru moment (10 minute) într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade.

4. Pasul

Pentru cremă, amestecăm mascarpone cu brânză de vaci și smântână acră. Adăugăm ouăle pe rând. Adăugăm zahărul și făina și amestecăm.

5. Pasul

Într-un alt bol, amestecăm afinele cu un pic de suc împreună cu zahăr vanilat.

6. Pasul

Adăugăm mixul de afine la cremă și amestecăm.

7. Pasul

Se toarna crema preparata peste baza de biscuiti. Se bate forma de cateva ori pentru a indeparta bulele.

8. Pasul

Introducem cheesecake-ul în cuptorul preîncălzit la 155 de grade și coacem aproximativ 50 de minute. Marginile ar trebui să fie rumenite, în centru poate părea încă crud. Nu e o problemă, se va întări în frigider.

9. Pasul

După coacere, îl lăsăm să se răcească în cuptorul ușor deschis pentru cel puțin jumătate de oră. Apoi scoatem cheesecake-ul din cuptor și pregătim glazura.

10. Pasul

Crema o punem în oală să se încălzească. Într-un castron, rupeți ciocolata și turnați peste ea crema încălzită. Amestecând, obținem glazura de ciocolată, cu care vom acoperi cheesecake-ul.

11. Pasul

Așa pregătit, punem tortul în frigider. Cel mai bine peste noapte.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou