Cheesecake cu afine
Un cheesecake cu afine fabulos, nepăstrat, gata într-o clipită‼️ Plin de antioxidanți și fibre, grație afinelor 😍🤤🫐‼️
Ingrediente
Bază
- 100 g Biscuiți cu unt
- 50 g Unt
Supă de afine
- 200 g Am folosit afine congelate de pădure
- 3 linguri Dacă preferați mai dulce, puteți adăuga zahăr
- 1 Suc de lămâie
- 30 ml Apă
- 2 linguri Amidon de porumb
Cremă
- 500 g Brânză de vaci detașabilă
- 100 g Ciocolată albă
- 2 linguri Ceai de afine
- 200 ml Frisca din 40% smantana
- Pinch vanilie adevărată
Ultimele broșuri
Procedura
Diametrul formei: 18 cm
Amestecăm biscuiții cu untul topit și îi nivelăm pe fundul forme, acoperit cu hârtie de copt.
Fierbem afinele cu zahăr și zeamă de lămâie. (Dacă sunt proaspete, este bine să le stoarcem puțin și să adăugăm 1-2 linguri de apă.)
Le combinăm și le returnăm în oală. Luăm 2 linguri pentru cremă!
Amidonul de porumb (2 lingurițe) se amestecă în 30 ml de apă și se adaugă la afinele mixate. Lăsăm să fiarbă puțin și apoi lăsăm să se răcească ușor.
Amestecăm brânza dulce cu frișcă, adăugăm 2 linguri de gem de afine, vanilie și ciocolată albă topită.
Smântână netezim într-o formă și turnăm cu grijă decoct de afină.
Să lăsăm să se răcească 💙🫐
Poftă bună 😍