:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/XCDGUiTc2K6ErSqFKRO6/06492a3ee89c254d759c881218bc64.jpeg)
Cheesecake cu ciocolată albă
Cheesecake fără efort și fără coacere
Ingrediente
Corp
- 250 g biscuiți cu unt
- 125 g unt
- 2 ro lapte
Cremă
- 350 ml frișcă bătută
- 250 g mascarpone
- 150 g Brânză cremoasă
- 70 g zahăr de cofetărie
- 200 g ciocolată albă
Ganache
- 150 g ciocolată albă
- 75 ml frișcă bătută
Ultimele broșuri
Procedura
Topim untul, adaugam biscuiti din unt măcinați și lapte. Obținem o masă compactă, pe care o presăm uniform într-o formă cu diametrul de 22 cm și o punem în frigider în timp ce pregătim crema.
Topim ciocolata la bain-marie și o lăsăm să se răcească puțin.
Între timp, amestecăm mascarpone cu brânză cremoasă și zahăr pudră. Adăugăm ciocolată ușor răcită și amestecăm bine din nou.
În al doilea castron bătem bine frișcă. (Puteți adăuga 1 smetană). Apoi îl amestecăm ușor cu amestecul anterior. Aplicăm uniform crema gata pe corp și o returnăm la frigider în timp ce pregătim ganache.
Încălzim smântâna pe o plită la foc moderat și lăsăm ciocolata să se topească în ea, amestecând constant. Turnăm peste cheesecake și lăsăm să se întărească în frig, de preferință peste noapte .