Cheesecake cu glazură de fructe
Și pentru cei care preferă deserturile cu fructe proaspete, există și cheesecake cu glazură de fructe.
Ingrediente
Bază
- 150 g biscuiți
- 80 g unt
Crema
- 500 g brânză de vaci fină
- 350 g mascarpone
- 250 g smântână acră
- 2 ou
- 70 g zahăr de cofetărie
- 1 ambalare Zahăr vanilat
- Vanilie macinata
- 2 ro Pulbere de budinca de vanilie
Glaçura
- 250 g Fructe congelate aveam amestec forestier cu cireșe
- 1⁄2 Pachet Cojoc de aur (pulbere)
- 50 ml apă
- 1 ambalare Zahăr vanilat
- 1 lingură Miere
Ultimele broșuri
Procedura
Mărunțim biscuiții. Adăugăm unt la temperatura camerei și mixăm din nou. Răspândim în baza unei forme rotunde (24cm) tapetată cu hârtie de copt și presăm pe fund. Punem la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-10 minute.
Branza dulce, mascarpone si smantana se bat scurt. Incorporam treptat ouale, pudra de budinca si zaharul si amestecam totul pentru a uni toate ingredientele. Turnam crema peste crusta pre-coapta si coacem la temperatura de 155 de grade aproximativ o ora. Cand coc cheesecake-ul, pun o tavă cu apă la baza cuptorului. Dupa coacere, lasam cheesecake-ul sa se raceasca in cuptorul deschis cel putin o jumatate de ora, dupa care il scoatem din cuptor.
Fructul se va fierbe cu îndulcitor. Apoi, îl vom mixa. Vom amesteca grâul de aur în apă și îl vom adăuga la piureul de fructe. Continuăm să gătim, amestecând mereu, până se îngroașă.
Întindem uniform glazura pregătită pe cheesecake-ul răcit. Lăsăm la frigider peste noapte.