Sursa :: juefraphoto from Getty Images
Cheesecake tradițional de căpșuni la rece, preparat cu brânză omogenizată și gelatină
Cheesecake-ul rece cu căpșuni, brânză omogenizată și gelatină este desertul perfect pentru zilele călduroase de vară. Simplu de preparat, minunat de cremos, cu o notă de căpșuni dulci și acrișoare, trebuie doar să îl răciți în frigider pentru un adevărat deliciu.
Ingrediente
- 500 g Căpșuni
- 400 g Brânzeturi omogenizate
- 200 g Biscuiți
- 100 g Unt
- 200 ml Cremă
- 100 g zahăr pudră
- 2 linguri Zahăr vanilat
- 10 g Gelatină
Ultimele broșuri
Procedura
Am zdrobit biscuiții până devin un nisip fin (îi puteți măcina într-un robot de bucătărie sau îi puteți zdrobi de mână într-o pungă), apoi îi amestec cu untul topit pentru a forma baza pentru cheesecake-ul nostru. Am întins aluatul astfel pregătit în mod egal pe fundul formei de tartă.
Într-un vas, dizolv gelatina într-o cantitate mică de apă (conform instrucțiunilor de pe ambalaj) și apoi o las deoparte să se răcească. Între timp, amestec brânzeturile cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi adaug gelatina. Amestec totul până când se obține o pastă omogenă.
Când amestecul de cremă de brânză este gata, îl întind uniform pe prăjitura cu biscuiți. Deasupra așez căpșunile spălate, uscate și tăiate felii.
Am pus totul la frigider pentru cel puțin 2 ore - ideal ar fi peste noapte. Cheesecake-ul este gata atunci când amestecul de cremă de brânză s-a întărit.