PUBLICITATE

Chifteluțe de dovlecei

Chifteluțe de dovlecei

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 400 g Carne de vitel macerată Adăugat la
  • 1 ks dovlecel mic Adăugat la
  • 2 bucată ou Adăugat la
  • 1 lingură semolă Adăugat la
  • sare și piper Adăugat la
  • Un pic pesmet Adăugat la
  • ulei Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Dăm cu răzătoarea dovlecelul, îl sărăm și îl lăsăm să stea 19 minute pentru a lăsa apa. După ce a stat, îl stoarcem cu mâinile, adăugăm carnea tocată, ouăle, grișul, sarea, piperul și amestecăm totul bine. De obicei, las amestecul să stea 15 minute pentru ca aromele să se amestece bine.

2. Pasul

Încingem tigaia cu ulei și formăm chiftele cu mâinile, pe care le îmbrăcăm ușor în pesmet. Coacem până devin auriu pe ambele părți.

3. Pasul

Pentru o versiune mai sănătoasă, le puteți coace în cuptor pe o tablă cu hârtie, iar tot ce trebuie să faceți este să le stropiți puțin cu ulei.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou