PUBLICITATE
Chifteluțe de dovlecei
Chifteluțe de dovlecei
PUBLICITATE
Ingrediente
porții
4
- 400 g Carne de vitel macerată
- 1 ks dovlecel mic
- 2 bucată ou
- 1 lingură semolă
- sare și piper
- Un pic pesmet
- ulei
Ultimele broșuri
PUBLICITATE
Procedura
30 min.
1. Pasul
Dăm cu răzătoarea dovlecelul, îl sărăm și îl lăsăm să stea 19 minute pentru a lăsa apa. După ce a stat, îl stoarcem cu mâinile, adăugăm carnea tocată, ouăle, grișul, sarea, piperul și amestecăm totul bine. De obicei, las amestecul să stea 15 minute pentru ca aromele să se amestece bine.
2. Pasul
Încingem tigaia cu ulei și formăm chiftele cu mâinile, pe care le îmbrăcăm ușor în pesmet. Coacem până devin auriu pe ambele părți.
3. Pasul
Pentru o versiune mai sănătoasă, le puteți coace în cuptor pe o tablă cu hârtie, iar tot ce trebuie să faceți este să le stropiți puțin cu ulei.