PUBLICITATE
Ciorbă de Macris (Ciorbă de șovârf)

Ciorbă de Macris (Ciorbă de șovârf)

Unii o cunosc sub numele de macriș, alții ca șovârf. Această ciorbă face parte din copilăria mea, așa o pregătea mama mea. De fiecare dată când o gătesc, îmi aduc aminte de ea și mă întorc puțin în timpul copilăriei :-)

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 3 o mână de frunze Macris frunze proaspete Adăugat la
  • 500 ml lapte Adăugat la
  • 500 ml apă Adăugat la
  • 100 ml cremă de gătit Adăugat la
  • 3 ro făină simplă specială Adăugat la
  • ulei Adăugat la
  • zahăr Adăugat la
  • sare oțet Adăugat la
  • 4 ks ou Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

25 min.
1. Pasul

În oală, facem o răzătură clasică din ulei și făină. Adăugăm lapte, apă și smântână pentru gătit. Dăm totul la fiert.

2. Pasul

Între timp, batem ouăle și turnăm apă clocotită peste măcriș. Acest lucru este pentru a reduce volumul frunzelor.

3. Pasul

Când conținutul oalei a început să fiarbă lent, adăugăm frunzele, sărăm și lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute. Gustăm apoi cu zahăr, oțet și dacă este necesar, adăugăm mai multă sare. La sfârșit, adăugăm și ouăle bătute și lăsăm mâncarea să fiarbă. Ouale ar trebui să fie bine vizibile în mâncare.

4. Pasul

Felul gătit se servește doar cu pâine, dar fiecare poate adăuga o garnitură după gust :-) Poftă bună.

Ciorbă de Macris (Ciorbă de șovârf) - pasul de preparare 1
5. Pasul

Puteți găsi și alte rețete ale mele pe blogul meu cesminazuenal.blogspot.com și pe Youtube

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou