:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/HdIucM4abkn54eG0oGlp/525becd7c16e13258131efaa2f5068.jpeg)
Ciorbă de Macris (Ciorbă de șovârf)
Unii o cunosc sub numele de macriș, alții ca șovârf. Această ciorbă face parte din copilăria mea, așa o pregătea mama mea. De fiecare dată când o gătesc, îmi aduc aminte de ea și mă întorc puțin în timpul copilăriei :-)
Ingrediente
- 3 o mână de frunze Macris frunze proaspete
- 500 ml lapte
- 500 ml apă
- 100 ml cremă de gătit
- 3 ro făină simplă specială
- ulei
- zahăr
- sare oțet
- 4 ks ou
Ultimele broșuri
Procedura
În oală, facem o răzătură clasică din ulei și făină. Adăugăm lapte, apă și smântână pentru gătit. Dăm totul la fiert.
Între timp, batem ouăle și turnăm apă clocotită peste măcriș. Acest lucru este pentru a reduce volumul frunzelor.
Când conținutul oalei a început să fiarbă lent, adăugăm frunzele, sărăm și lăsăm să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute. Gustăm apoi cu zahăr, oțet și dacă este necesar, adăugăm mai multă sare. La sfârșit, adăugăm și ouăle bătute și lăsăm mâncarea să fiarbă. Ouale ar trebui să fie bine vizibile în mâncare.
Felul gătit se servește doar cu pâine, dar fiecare poate adăuga o garnitură după gust :-) Poftă bună.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/HdIucM4abkn54eG0oGlp/8e3877ad324de1622bdb7ef8c72e05.jpeg)
Puteți găsi și alte rețete ale mele pe blogul meu cesminazuenal.blogspot.com și pe Youtube