Sursa :: gkrphoto from Getty Images
Ciuperci marinate în oțet
O rețetă de ciuperci gustoase marinate în oțet, potrivite ca garnitură.
Ingrediente
- 1 kg Ciuperci proaspete (de preferință bolete de dafin sau de bostan)
- 1 l Ape
- 0.6 ochelari Oțet de cidru de mere
- 0.3 ochelari Zahăr
- 3 frunze Laurel
- 5 boabe Allspice
- 3 lingurițe Săruri
Ultimele broșuri
Procedura
Mai întâi de toate, spălăm ciupercile și tăiem părțile deteriorate. Știu din experiență că cel mai bine este să facem acest lucru imediat după recoltare. Ciupercile sunt proaspete și nu și-au pierdut încă aroma.
Se fierbe apa cu adaos de sare. Când apa începe să fiarbă, adăugați ciupercile și fierbeți-le timp de aproximativ 20 de minute. Nu uitați că ciupercile trebuie să fie scufundate în apă; dacă sunt mai multe, mai puteți adăuga puțină apă.
Turnați ciupercile răcite în borcane curate și uscate, încercând să includeți cât mai multe ciuperci.
Acum pregătiți marinada: apă, oțet, zahăr, foi de dafin și piper. Se fierbe până când zahărul se dizolvă. Din experiență, știu că marinada poate fi ușor modificată, adăugând condimente în funcție de gustul personal.
Se toarnă saramura fierbinte peste ciupercile din borcane. Este o idee bună să lăsați un spațiu sub dop.
Acum tot ce trebuie să faceți este să sigilați borcanele și să le puneți cu capul în jos timp de aproximativ 24 de ore pentru a se răci și a se mură.