Sursa :: Nadya_Grunau from Pixabay
Clătite crocante
Aceasta este o rețetă pe care o folosesc foarte des în timpul weekend-urilor în familie. Copiii mei adoră aceste clătite pentru crocantețea și deliciul lor. Sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru ceaiul de după-amiază.
Ingrediente
- 2 ochelari făină de grâu
- 3 ouă
- 2 ochelari Lapte
- 2 linguri Unt
- un vârf de cuțit de sare
- Ulei de prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Primul pas este să combinați într-un castron făina, ouăle, laptele și un vârf de cuțit de sare. Amestec ingredientele astfel pregătite până obțin un aluat omogen. Este important să amestecați bine ingredientele pentru a evita formarea de cocoloașe. Când consistența aluatului este perfectă, adaug 2 linguri de unt.
Apoi încing puțin ulei în tigaie. Aici merită să ne amintim că, cu cât adăugăm mai mult ulei, cu atât mai crocante vor fi clătitele noastre.
După ce tigaia este suficient de fierbinte, torn un strat subțire de aluat. Nu uit să întind aluatul pe toată suprafața tigăii.
Prăjesc clătita la foc mediu până când văd că marginile încep să se rumenească ușor. Apoi o întorc ușor pe cealaltă parte. Nu prăjiți prea mult pentru ca clătita să nu fie prea tare.
Eu servesc clătitele pregătite calde, servindu-le, de exemplu, cu gem, fructe proaspete sau frișcă.