PUBLICITATE

Sursa :: Nadya_Grunau from Pixabay

Clătite crocante

Aceasta este o rețetă pe care o folosesc foarte des în timpul weekend-urilor în familie. Copiii mei adoră aceste clătite pentru crocantețea și deliciul lor. Sunt perfecte pentru micul dejun sau pentru ceaiul de după-amiază.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4
  • 2 ochelari făină de grâu Adăugat la
  • 3 ouă Adăugat la
  • 2 ochelari Lapte Adăugat la
  • 2 linguri Unt Adăugat la
  • un vârf de cuțit de sare Adăugat la
  • Ulei de prăjit Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Primul pas este să combinați într-un castron făina, ouăle, laptele și un vârf de cuțit de sare. Amestec ingredientele astfel pregătite până obțin un aluat omogen. Este important să amestecați bine ingredientele pentru a evita formarea de cocoloașe. Când consistența aluatului este perfectă, adaug 2 linguri de unt.

2. Pasul

Apoi încing puțin ulei în tigaie. Aici merită să ne amintim că, cu cât adăugăm mai mult ulei, cu atât mai crocante vor fi clătitele noastre.

3. Pasul

După ce tigaia este suficient de fierbinte, torn un strat subțire de aluat. Nu uit să întind aluatul pe toată suprafața tigăii.

4. Pasul

Prăjesc clătita la foc mediu până când văd că marginile încep să se rumenească ușor. Apoi o întorc ușor pe cealaltă parte. Nu prăjiți prea mult pentru ca clătita să nu fie prea tare.

5. Pasul

Eu servesc clătitele pregătite calde, servindu-le, de exemplu, cu gem, fructe proaspete sau frișcă.

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou