PUBLICITATE

Clătite de hrișcă

Clătitele de hrișcă sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la clătitele tradiționale. Făina de hrișcă le conferă un gust unic de nucă, iar adaosul de brânză și fructe proaspete le face sățioase și pline de vitamine. Sunt ideale pentru micul dejun sau un gustăr ușor de după-amiază.

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
4

Tort

  • 200 g Făină de hrișcă Adăugat la
  • 500 ml Lapte Adăugat la
  • 2 buc ouă Adăugat la
  • 1 ciupitură Săruri Adăugat la

Umplutura

  • 200 g Brânză de vaci Adăugat la
  • 2 linguri miere Adăugat la
  • 1 buc banană Adăugat la
  • 150 g Fructe proaspete de padure Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

30 min.
1. Pasul

Într-un castron amestecăm făina de hrișcă, ouăle, un vârf de sare și laptele. Amestecăm până obținem un aluat neted.

2. Pasul

Încălzim un pic de ulei în tigaie, apoi turnăm un strat subțire de aluat. Prăjim clătitele pe ambele părți până devin aurii.

3. Pasul

Între timp pregătim umplutura. Amestecăm brânza cu miere până obținem o masă uniformă. Tăiem bananele în felii și spălăm fructele de pădure.

4. Pasul

Pe fiecare clătită întindem umplutura de brânză, așezăm felii de banană și afine. Rulăm clătitele și le servim. Poftă bună!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou