Clătite de hrișcă
Clătitele de hrișcă sunt o alternativă delicioasă și sănătoasă la clătitele tradiționale. Făina de hrișcă le conferă un gust unic de nucă, iar adaosul de brânză și fructe proaspete le face sățioase și pline de vitamine. Sunt ideale pentru micul dejun sau un gustăr ușor de după-amiază.
Ingrediente
Tort
- 200 g Făină de hrișcă
- 500 ml Lapte
- 2 buc ouă
- 1 ciupitură Săruri
Umplutura
- 200 g Brânză de vaci
- 2 linguri miere
- 1 buc banană
- 150 g Fructe proaspete de padure
Ultimele broșuri
Procedura
Într-un castron amestecăm făina de hrișcă, ouăle, un vârf de sare și laptele. Amestecăm până obținem un aluat neted.
Încălzim un pic de ulei în tigaie, apoi turnăm un strat subțire de aluat. Prăjim clătitele pe ambele părți până devin aurii.
Între timp pregătim umplutura. Amestecăm brânza cu miere până obținem o masă uniformă. Tăiem bananele în felii și spălăm fructele de pădure.
Pe fiecare clătită întindem umplutura de brânză, așezăm felii de banană și afine. Rulăm clătitele și le servim. Poftă bună!