Sursa :: anmbph from Getty Images
Clătite de varză albă
Aceasta este o rețetă pe care mi-o amintesc din tinerețe, de pe vremea când bunica mea făcea tot posibilul să adauge varietate la meniul nostru. Aceste clătite sunt extrem de crocante și sățioase, fiind ușor și rapid de făcut. Le recomand ca o gustare sau pentru a îmbogăți o cină cu un adaos original, care va fi pe placul atât al vegetarienilor, cât și al iubitorilor de bucătărie tradițională poloneză.
Ingrediente
- 1 buc Căpățână mică de varză albă
- 2 buc ouă
- 100 g făină de grâu
- Sare după gust
- Piper după gust
- Ulei de prăjit
Ultimele broșuri
Procedura
Începeți prin a spăla bine varza, apoi tăiați-o în fâșii subțiri. Aici este important ca fâșiile să nu fie prea groase - consistența clătitelor depinde de acest lucru.
Se aduce apa la fierbere într-o oală mare, se adaugă varza tocată și se fierbe până când se înmoaie (aproximativ 15 minute). Verificați cu o furculiță dacă varza este moale, trebuie să fie moale, dar nu prea fiartă.
Apoi se scurge varza și se răcește.
Într-un castron, se combină varza, ouăle, făina, sarea și piperul. Se amestecă bine pentru a combina ingredientele.
Nu vă fie teamă să condimentați aluatul. Eu personal adaug puțin mai mult piper pentru a potența aroma verzei.
Într-o oală mare, la foc mediu, se încinge uleiul. Când uleiul este la temperatura potrivită (puteți verifica acest lucru introducând o bucată de pâine în ulei - dacă începe să se prăjească imediat, înseamnă că uleiul este la temperatura potrivită), puneți cu lingura porții de aluat și prăjiți-le până când devin aurii pe ambele părți.
Urmăriți temperatura uleiului. Dacă este prea fierbinte, clătitele se vor arde rapid la exterior și vor fi crude în interior.
Puneți clătitele prăjite pe un prosop de hârtie pentru a scăpa de excesul de grăsime.
Serviți clătitele calde. Au un gust deosebit de bun cu lapte acru sau smântână. Poftă bună!