Sursa :: Pixabay: jamstraightuk
Cozonac de Crăciun
Crăciunul pur și simplu nu ar fi la fel fără cozonacul tradițional, aromat, delicios. Această rețetă include toate ingredientele necesare pentru un cozonac de Crăciun perfect, inclusiv instrucțiuni ușor de urmărit, de la frământare până la coacere. Bucătărie fericită!
Ingrediente
Paste
- 500 g făină de grâu
- 1 pachet drojdie uscată
- 150 ml lapte
- 75 g zahăr
- 1 vârf de cuțit sare
- 2 ou
- 100 g unt
Umplutura
- 200 g nucă măcinată
- 100 g zahăr
- 1 linguriță Scorțișoară
- 100 ml lapte
Ultimele broșuri
Procedura
Pregătiți aluatul amestecând toate ingredientele, apoi lăsați-l să crească timp de 1-2 ore.
În timp ce aluatul se odihnește, pregătiți umplutura amestecând nuci măcinate, zahăr, scorțișoară și lapte, apoi lăsați-l să stea.
Când aluatul a crescut, întinde-l într-o formă mare de dreptunghi, apoi adaugă uniform umplutura.
Înrolează aluatul de la capătul lung, taie-l în jumătate pe lungime, apoi împletește cele două părți.
Plasați cozonacul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, apoi coaceți-l într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 30-40 de minute.