:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/f82fddce4f52c500a16b3803f96e4a.jpeg)
Cozonac pufos cu nucă, o rețetă tradițională pentru sărbători
Încântați-vă familia și prietenii cu acest cozonac delicios, umplut cu nucă proaspătă. Gustul său pufos și moale va face ca aceste sărbători să fie cu adevărat memorabile.
Ingrediente
- 500 g făină albă
- 200 ml lapte călduț
- 100 g zahăr
- 100 g unt topit
- 2 ouă mari
- 1 plic de drojdie uscată
- 1 linguriță sare
- 200 g nucă măcinată
- zahăr de cofetărie
Ultimele broșuri
Procedura
Încălziți laptele și amestecați-l cu drojdia și o lingură de zahăr. Lăsați să stea timp de 10 minute până când se activează drojdia.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/e6a1a5a5f5942d0c0db10e2351c229.jpeg)
Sursa :: Youtube
Într-un bol mare, amestecați făina, sarea și restul de zahăr.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/7e77df165c7b17b84c349ac477f30a.jpeg)
Sursa :: Youtube
Adăugați untul topit, ouăle și laptele cu drojdie și amestecați până când obțineți un aluat moale și omogen.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/704022842458315d1242ba7d6ea51c.jpeg)
Sursa :: Youtube
Framantați aluatul pe o suprafață presărată cu făină timp de 5-10 minute sau până când este elastic și nu se mai lipește de mâini.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/b3db243a47805ebec5d80242a2fea5.png)
Sursa :: Youtube
Puneți aluatul într-un bol, acoperiți cu un șervet de bucătărie curat și lăsați să crească timp de aproximativ 1 oră într-un loc cald și uscat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/73abde8b366f2992d2342ced2afa0c.png)
Sursa :: Youtube
Într-un bol mic, amestecați nucă măcinată cu zahăr pudră.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/ce8b0efb14fc6786cf04af8c5584ff.jpeg)
Sursa :: Youtube
Întindeți aluatul pe o suprafață presărată cu făină, formând un dreptunghi.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/0656d7e187735f9a0ac4c9c0ef9b29.png)
Sursa :: Youtube
Presărați amestecul de nucă peste aluat.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/aff8e36d6714b596af749252a254e3.jpeg)
Sursa :: Youtube
Începeți să rulați aluatul de la capătul lung, formând un cozonac.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/4ef97e5ad6a911088086a9cd3d9664.jpeg)
Sursa :: Youtube
Puneți cozonacul într-o tavă de copt unsă cu unt sau acoperită cu hârtie de copt. Lăsați să se odihnească timp de încă 30 de minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/d631bb23f48b8e687c33685d0a11be.jpeg)
Sursa :: Youtube
Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungeți cozonacul cu ou bătut și presărați cu puțin zahăr pudră.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/78804de1fae2db72ccdfcaac025f78.jpeg)
Sursa :: Youtube
Puneți cozonacul în cuptorul încălzit și coaceți-l timp de 30-40 de minute sau până când devine auriu maroniu. Scoateți cozonacul din cuptor și lăsați-l să se răcească în tava de copt timp de 10-15 minute.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/ro/recipe/j4jiJENyIULGI3OKHJCn/7396f83ce718bea94a43be3cddcf42.jpeg)
Sursa :: Youtube