PUBLICITATE

Sursa :: SONJA via Adobe Stock

Crăciunul unt shortbread de unt

În fiecare Crăciun, aroma delicioasă a fursecurilor de casă îmi umple casa. Familia mea abia așteaptă să încerce biscuiții mei speciali de shortbread, pe care îi fac întotdeauna cu ajutorul pungii mele de încredere. După multe încercări eșuate în care aluatul era prea tare sau prea lichid sau biscuiții ieșeau prea tari din cuptor, am găsit în sfârșit rețeta ideală de shortbread cu unt. Încercați-o!

PUBLICITATE

Ingrediente

porții
30
  • 200 g Unt (la temperatura camerei) Adăugat la
  • 150 g zahăr Adăugat la
  • 1 păstaie de vanilie Adăugat la
  • 1 Pinch sare Adăugat la
  • 200 g făină autogresată Adăugat la
  • 100 g Făină de porumb Adăugat la
  • 1 ou Adăugat la
PUBLICITATE

Procedura

60 min.
1. Pasul

Pentru a coace fursecurile de Crăciun cu unt, scoateți untul din frigider cu aproximativ o oră înainte de preparare, pentru ca acesta să se înmoaie. Verificați acest lucru apăsând ușor pe unt cu degetul. Acesta ar trebui să se înmoaie, dar să nu fie lichid.

2. Pasul

Într-un bol, se amestecă untul, zahărul, semințele răzuite din păstaia de vanilie și sarea. Încercați să amestecați totul bine, dar nu bateți prea mult. Vreți un amestec uniform, nu o cremă pufoasă.

3. Pasul

Acum adăugați făina și mălaiul și lucrați totul pentru a obține un aluat omogen. Adăugați oul și frământați cât mai puțin, deoarece dacă frământați prea mult biscuiții pot deveni tari.

4. Pasul

Se toarnă aluatul într-o pungă cu o duză în formă de stea. Este important ca aluatul să nu fie prea rece, altfel va fi dificil de presat prin duză.

5. Pasul

Acum, puneți mici dungi pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Îmi place să creez diferite forme pentru a spori sentimentul de Crăciun.

6. Pasul

Coaceți biscuiții în cuptorul preîncălzit la 180 de grade (cuptor cu ventilator 160 de grade) timp de aproximativ 10-12 minute, până când sunt ușor aurii pe margini. Stați și verificați după aproximativ 8 minute, fiecare cuptor este diferit și uneori biscuiții au nevoie de mai puțin timp.

7. Pasul

Se lasă biscuiții să se răcească pe un grătar de sârmă și apoi se presară ușor cu zahăr pudră. La mulți ani la copt și Crăciun fericit!

Cele mai recente rețete

Cele mai recente rețete

Reels

Nou